Hlavní obsah

V nominaci házenkářů na Švýcarsko nechybí kapitán Jícha

Praha

V nominaci házenkářské reprezentace před dvojzápasem kvalifikace mistrovství Evropy proti Švýcarsku figuruje i nejlepší český hráč posledních let Filip Jícha. Trenéři Jan Filip a Daniel Kubeš zatím povolali čtrnáct hráčů, další dva vyberou den před odjezdem do Schaffhausenu, kde se bude hrát 29. dubna první utkání. Odveta je na programu 2. května v Plzni.

Foto: Pavel Lebeda/chf.cz

Český házenkář Filip Jícha v utkání na MS

Článek

V nominaci jsou hráči, kteří startovali na lednovém světovém šampionátu v Kataru. Trenéři oznámili také čtrnáct náhradníků, z nichž do 15. dubna vyberou čtyři hráče, kteří se zúčastní soustředění před dvojutkáním se Švýcary.

"Na soustředění chceme mít osmnáct hráčů, den před odjezdem do Švýcarska kádr zúžíme na požadovaných šestnáct jmen. Ti dva hráči se pak opět připojí k týmu po návratu do Plzně," uvedl v tiskové zprávě Filip.

Reprezentace se sejde v Plzni 25. dubna. "Je to o dva dny dříve, než jsme původně plánovali, což je skvělé. Kromě druhé ligy v Německu se jinde nehraje. Ty dva dny, tedy tři tréninky, nám významně pomohou," řekl Filip.

"V přípravě se zaměříme hlavně na zdokonalení našich vlastních činností jak v útoku, tak i v obraně. A výkonnostně chceme pokračovat ve zlepšování hry z konce mistrovství světa v Kataru," dodal Kubeš.

Češi mají po podzimním začátku kvalifikace jeden bod. Nejprve prohráli na půdě vládců světové házené Francouzů a pak doma remizovali s Makedonií. V obou zápasech jim kvůli zranění chyběly opory v čele s Jíchou. Na závěr kvalifikace se reprezentanti v červnu utkají s Francií a pak nastoupí v Makedonii.

Nominace ČR na utkání se Švýcarskem:
Brankáři:
Martin Galia (St. Gallen/Švýc.)
Petr Štochl (Füchse Berlín/Něm.).
Spojky:
Tomáš Babák
Jakub Szymanski (oba St. Gallen/Švýc.)
Roman Bečvář (Rostock/Něm.)
Pavel Horák (Füchse Berlín/Něm.)
Filip Jícha (Kiel/Něm.)
Petr Linhart (Plzeň)
Ondřej Zdráhala (Hamm-Westfalen/Něm.).
Křídla:
Jakub Hrstka (Prešov/SR)
Miroslav Jurka (St. Raphaël/Fr.)
Jan Sobol (Pulawy/Pol.).
Pivoti:
Jakub Šindelář
Leoš Petrovský (oba Plzeň).

Reklama

Související témata: