Hlavní obsah

Miami - Toronto 104:107Nadupané Miami je jednou nohou venku z play off

Miami

Nedávní šampióni basketbalové NBA a finalisté posledních čtyř ročníků z Miami jsou na pokraji vyřazení z play off. V sobotu prohráli doma s Torontem 104:107 a v tabulce Východní konference jim patří až desáté místo s bilancí 35 výher a 45 porážek. Před sebou má Miami už jen dva zápasy do konce základní části, která vyvrcholí ve středu.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Torontský basketbalista Lowry (vpravo) brání Wadea z Miami.

Článek

Dwyane Wade se vymanil z nepovedených výkonů v posledních zápasech a dal 30 bodů, ale hosty podržel skvělým výkonem náhradník Lou Williams - dal 29 bodů včetně klíčové trojky v závěru. Zraněními sužovaný tým Heat tak musí doufat, že Boston nebo Brooklyn ani jednou ve zbývajících třech utkáních nezvítězí a Heat budou stoprocentní.

„Nikdo nás nemusí litovat. Každá sezóna je náročná a my byli čtyřikrát za sebou ve finále, ale těch zranění bylo vážně hodně," řekl kouč mistrovského klubu z let 2013 a 2012 Erik Spoelstra. Před sezónou navíc ztratil hlavní hvězdu LeBrona Jamese, který se vrátil do Clevelandu. Toronto si díky výhře naopak zajistilo pro play off výhodu domácího prostředí.

Golden State předčil Minnesotu

Vítěz Západní konference tým Golden State zdolal Minnesotu 110:101, slavil rekordní 37. domácí výhru a už 65. v sezóně. Za ním jsou však další pozice vyrovnané. Hráči Los Angeles Clippers porazili Memphis 94:86 a se sobotním rivalem se srovnali, stejnou bilanci (54/26) má i San Antonio. Nevydařený zápas pro memphiské Grizzlies umocnilo brzké zranění kotníku pivota Marca Gasola.

Rozehrávač Minnesoty Ricky Rubio je na tom mnohem hůře, protože s problémovým levým kotníkem musí na operaci a bídná sezóna pro něj skončila. Kvůli zranění si španělský dvojnásobný mistr Evropy zahrál v tomto ročníku jen 22 zápasů.

NBA:
Chicago - Philadelphia 114:107
Golden State - Minnesota 110:101
LA Clippers - Memphis 94:86
Miami - Toronto 104:107
Orlando - New York 79:80
Portland - Utah 105:111

Reklama