Hlavní obsah

Zraněného Szymanského nahradí v nominaci házenkářů Říha

Praha

Trenéři české házenkářské reprezentace Jan Filip a Daniel Kubeš museli udělat změnu v nominaci na soustředění před utkáním kvalifikace mistrovství Evropy ve Švýcarsku. Místo zraněného Jakuba Szymanského ze švýcarského St. Gallenu povolali Tomáše Říhu z druholigového německého Coburgu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenéři hazenkářské reprezentace Jan Filip (vpravo) a Daniel Kubeš.

Článek

"Jelikož má Jakub Szymanski problém s pravým kolenem, rozhodli se trenéři oslovit Tomáše Říhu, který je schopný bránit v obraně 0-6 na pozici 3 a 4," uvedl v tiskové zprávě reprezentační manažer Karel Nocar. Třicetiletý 197 centimetrů vysoký pivot Říha odehrál poslední utkání za národní tým 30. října 2009 proti Slovensku.

Filip a Kubeš nominovali osmnáct hráčů, kteří se sejdou o víkendu v Plzni k čtyřdennímu přípravnému kempu. Po něm trenéři zúží kádr na požadovaných šestnáct hráčů pro kvalifikační zápasy a odjedou s týmem v úterý do Švýcarska. Před sobotní odvetou pak trenéři mužstvo opět rozšíří na osmnáct jmen.

Český tým nastoupí ve Švýcarsku ke svému třetímu utkání kvalifikace o účast na mistrovství Evropy 2016. Po podzimních duelech mají reprezentanti na kontě po prohře ve Francii a remíze s Makedonií jeden bod.

Reklama