Hlavní obsah

Házenkáři Lovosic otočili sérii s Brnem a zahrají si o titul

Brno

Finálovým soupeřem házenkářů Plzně budou trochu překvapivě Lovosice. Sérii s Brnem dokázaly po třech výhrách v řadě otočit v postup, rozhodující pátý zápas v Králově Poli vyhráli lovosičtí hráči o jediný gól. Autorem vítězné trefy byl dvě vteřiny před koncem Pavel Chroustovský.

Článek

"Bylo to velice kvalitní utkání na obou stranách, stejně tak i brankáři. Chvíli před koncem jsme neproměnili šance, mohli jsme mít větší náskok. Brno sice srovnalo, dvě vteřiny před koncem jsme dokázali ale rozhodnout," řekl trenér hostů Vladimír Šuma.

Brno před deseti dny mělo po dvou domácích výhrách do finále hodně blízko, ale o víkendu oba mečboly zahodilo. Dnes v rozhodující bitvě v poločase těsně vedlo (12:11), jenže po přestávce Lovci začali zápas otáčet. Vyrovnaná bitva gradovala: v poslední minutě ze sedmičky vyrovnal Mráz, jenže radost na lavičce hostů rozpoutal Chroustovský.

"Nejvíce mě asi mrzí, že jsme poprvé prohráli na domácí palubovce a právě v rozhodujícím semifinále. Mrzí mě, že se tým nedokázal uvolnit. Na spojkách byla mizerná hra hráčů, kteří si nevěřili. Střelecká úspěšnost je trestuhodná," uvedl brněnský trenér Andrej Titkov.

Finálová série hraná na tři vítězství začne v sobotu 9. května v Plzni, mistr bude znám nejpozději 23. května.

Reklama

Související témata: