Hlavní obsah

Lovosice po stříbrné sezóně evidují hráčské změny

Lovosice

Po zisku stříbrných medailí v extralize tráví házenkáři Lovosic dovolenou, ale už v průběhu léta začnou s přípravou na nadcházející sezónu. A už teď je jasné, že v hráčském kádru dojde k některým změnám. Dres nejlepšího severočeského družstva nebudou oblékat čtyři borci z dosavadní sestavy, naopak šanci dostanou nově příchozí hráči.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Aktivní kariéru ukončil Milan Berka, který by se měl stát asistentem trenéra Vladimíra Šumy. Josef Jonáš míří do mistrovské Plzně, Tomáš Hes do slovenské Považské Bystrice a Jakub Kolomazník usiluje rovněž o zahraniční angažmá a má blízko k přestupu do Maďarska.

Zajímavostí je, že Hes se po skončení extraligové sezóny ještě jako hráč Lovosic vůbec poprvé dostal do české reprezentace, v níž je už stabilním členem i lovosický Jiří Motl. Oba nastoupili i v neděli v kvalifikačním zápase národního týmu v Makedonii.

Severočeský klub už oznámil návraty odchovanců Jiřího Boučka a Ivo Havla z Německa. „Třebaže působili v týmech tamní třetí nejvyšší soutěže, o kvalitě a intenzitě jejich přípravy nemám pochyby," prohlásil trenér Vladimír Šuma, který v několika německých klubech strávil velkou část svojí hráčské kariéry. A tudíž má dokonalý obrázek o házené v sousední zemi. Do kádru Lovosic budou zařazeni i dva dorostenci.

„Odchody i následné příchody bereme jako součást házenkářského života. Věřím, že si zachováme herní úroveň a neměli bychom být slabší, než loni. Chceme pokračovat v současném trendu a dál patřit k nejlepším týmům v republice," naznačil Šuma, že Lovosice nehodlají ustoupit z vydobytých pozic a uvažují o smělých ambicích.

Třebaže si Lovosičtí triumfem v Českém poháru zajistili právo účasti v evropských pohárech, na mezinárodní scéně se v dlouhodobých soutěžích nejspíš neobjeví. „Tahle záležitost je spíš tématem pro vedení klubu a ředitele Vojtu Srbu, takže bych se do toho nechtěl nijak pouštět. Ale dovedu si představit, že v Evropě kvůli velké ekonomické náročnosti, spojené s účinkováním v pohárech, startovat nebudeme," zamyslel se trenér.

Reklama

Související témata: