Hlavní obsah

Česko - Nizozemsko 1:3České volejbalistky prohrály v úvodním zápase Grand Prix

České volejbalistky prohrály v úvodním vystoupení v druhé divizi světové Grand Prix v Poreči s Nizozemskem 1:3 po setech 17:25, 25:23, 24:26 a 18:25. Po nevydařeném úvodním setu reprezentantky srovnaly krok a lépe zvládly koncovku druhé sady. Klíčem k výsledku byl třetí set, ve kterém české hráčky už prohrávaly 19:24. Šňůrou pěti bodů odvrátily stejný počet setbolů, získat sadu se jim ale nakonec nepodařilo.

Článek

"Měli jsme v našem výkonu několik skvělých okamžiků. Ty jsme ale střídali se spoustou chyb. Nemohu říci, že jsem nespokojen s naší hrou. Myslím si však, že jsme mohli hrát v prvním a posledním setu lépe," zhodnotil výkon českých volejbalistek jejich italský kouč Carlo Parisi.

České volejbalistky startují v Grand Prix třetím rokem, v předcházejících dvou ročnících se v ní s Nizozemskem nestřetly. Naposledy na sebe oba celky narazily před pěti lety na mistrovství světa, kde český tým prohrál hladce 0:3.

Respekt ze soupeřek byl na výkonu svěřenkyň kouče Parisiho patrný v úvodním setu, kdy Nizozemky těžily z nevynucených chyb soupeřek. Od druhého setu české hráčky zpřesnily kombinaci i obranu, přímé body získávaly i z podání.

Ve třetí sadě od stavu 15:15 vypadly české hráčky z rytmu a vlastními nepřesnostmi umožnily soupeřkám získat pětibodový náskok. Ten sice ještě stačily zlikvidovat, jenže závěr setu vzala do svých rukou Buijsová, která dvěma úspěšnými útoky pomohla Nizozemsku do vedení 2:1.

V závěrečném setu už české hráčky nenavázaly na svůj předcházející výkon a přenechaly iniciativu soupeřkám. "Nehrály jsme špatně. Ale v rozhodujících chvílích byly Nizozemky lepší," poznamenala nahrávačka Pavla Vincourová.

Nejlepšími hráčkami českého týmu byly Havelková s Mlejnkovou, které shodně uhrály 17 bodů. Nizozemky bodově táhly Pietersenová, která si připsala 22 bodů.

V sobotu od 20:00 se český tým střetne s domácím Chorvatskem.

Grand Prix volejbalistek - skupina J v Poreči:
ČR - Nizozemsko 1:3 (-17, 23, -24, -18)
Rozhodčí: Gaupp (Fr.), Fischerová (Něm.). Čas: 125 min.
Sestava a body ČR: Havelková 17, Vanžurová 12, Kossányiová 1, Trnková 6, Sajdová 5, Vincourová 1, libero Dostálová 1 - Mlejnková 17, Hodanová, Smutná 1, Purchartová, Kvapilová 4, Toufarová. Trenér: Parisi.
Chorvatsko - Argentina 1:3 (-19, -24, 15, -16)

Reklama

Související témata: