Hlavní obsah

Volejbalisté mají v kvalifikaci ME i Slovensko, ženy Ukrajinu

LUCEMBURK

Čeští volejbalisté se v kvalifikaci na mistrovství Evropy v roce 2007 utkají ve skupině se Slovenskem, Maďarskem a Dánskem. Ženskou reprezentaci svedl sobotní los v Lucemburku dohromady s Ukrajinou, rovněž Maďarskem a Rakouskem.

Článek

Ve skupině se týmy utkají od května do července příštího roku dvakrát každý s každým, na šampionát postoupí vítězové skupin a celky z druhých míst budou hrát baráž. Šestnáctičlenné mistrovství Evropy mužů se za dva roky uskuteční v Rusku, ženský turnaj uspořádají společně Belgie a Lucembursko.

Zatím není jasné, jakým způsobem se bude kvalifikace hrát, zda turnajově, nebo systémem dvojutkání doma - venku. O tom začali hned po dnešním losu v Lucemburku jednat zástupci všech národních svazů včetně předsedy Českého volejbalového svazu Antonína Lébla.

V obou kategoriích již má jistou účast na ME sedm celků. U mužů jsou to pořádající Rusko a díky umístění na předchozím šampionátu obhájce titulu Itálie, SČH, Španělsko, Polsko, Řecko a Francie, mezi ženami domácí Belgie, zlaté medailistky Polky, dále Itálie, Rusko, Ázerbájdžán, Nizozemsko a Turecko.

Reklama

Související témata: