Hlavní obsah

Máme kvalitní tým a chceme uspět, říká děčínská posila Ondřej Šiška

Děčín

V roli obhájců stříbra z minulé sezóny vstupují basketbalisté Děčína do nadcházejícího ročníku Kooperativa NBL. Jedinou novou tváří v kádru je rozehrávač Ondřej Šiška, který se pokusí zacelit mezeru po Američanu Tuckerovi.

Foto: Josef Pešout, Sport.cz

Basketbalista Ondřej Šiška.

Článek

Do basketbalového Děčína jste přišel z Brna. Je to pro vás velká změna?

Na první pohled to může být nezvyk přejít z druhého největšího města v republice do menšího, ale já pocházím z Přerova, který je co do velikosti s Děčínem srovnatelný. Takže zase tak velký skok to pro mě není. Rychle si zvykám a mohu se více soustředit jen na basketbal.

Čím jste si vysloužil zájem ze strany stříbrného celku minulého ročníku NBL?

Děčín je velice kvalitní tým, což dokázal druhým místem v lize. A snad jsem ho zaujal svými výkony v uplynulé sezóně v dresu Brna. Děčínští mě kontaktovali a po dohodě jsem se ocitl na severu Čech.

Jaké máte první dojmy z nového působiště?

Hráčský kádr je výborný se špičkovým trenérem Pavlem Budínským a zázemím. Lidé ve vedení klubu mi vyjdou vstříc. Stoprocentně se mi tady líbí i díky partě. V přípravě jsme měli kvalitní soupeře a už se těšíme na začátek ligové sezóny. Chceme v ní uspět.

Koho byste měl v kádru nahradit?

Měl bych zaplnit místo na postu rozehrávače, když odešel Američan Tucker. Je to velká výzva. Nečeká se ode mne stejný popis práce, jsme jinými typy hráčů.

V děčínském týmu nepůsobí letos ani jeden cizinec. Můžete tedy ze své rozehrávačské pozice dirigovat jen české hráče.

To je výhoda, že jsme všichni Češi a můžeme jednotně komunikovat. V tomto směru je to snadnější pro hráče i pro trenéra.

Zmocňuje se vás s blížícím se startem ligy, která začíná 10. října, nervozita?

Moc ne. Možná přijde jen před prvním zápasem, ale jakmile se dostanu na hřiště, napětí spadne.

Reklama

Související témata: