Hlavní obsah

James nastřílel Milwaukee 52 bodů, Cleveland přesto prohrál

NEW YORK

Ani heroický výkon LeBrona Jamese z Clevelandu nestačil v sobotním utkání NBA na úspěch v Milwaukee. Dvacetiletý nástupce věhlasného Michaela Jordana vytvořil 52 body nový rekord sezóny, Cavaliers ale prohráli 106:111. Jiří Welsch v domácím týmu do zápasu nezasáhl.

Článek

James atakoval osobní maximum, které má od března hodnotu 56 bodů. "Už nikdy v kariéře jsem ale nechtěl dát padesátku, protože i tehdy jsme prohráli," lamentoval James. "Nekoukám se na dnešek, jako že jsem hrál dobře. Nezvítězili jsme a to je všechno, co mě zajímá," dodal hráč, který měl zápas impozantně rozehraný - v poločase měl na kontě 31 bodů při bilanci 14 zásahů ze 17 střeleckých pokusů.

Bucks se nedařilo jej bránit, Jamesovy spoluhráče ale měli pod kontrolou. "Ostatní se moc nezapojili," konstatoval za vítěze Andrew Bogut. Jednička letošního draftu nastřílela životních 21 bodů, o dva víc dal Michael Redd a T.J. Ford si s 24 body rovněž vytvořil osobní maximum.

Obrovské překvapení se zrodilo v Atlantě, kde domácí nejslabší tým ligy zdolal obhájce titulu ze San Antonia 94:84. "Atlanta dosud dokazovala, že tři čtvrtiny dokáže hrát vyrovnaný zápas s kýmkoliv, dnes to konečně vydržela až do konce," napsala agentura AP. Prohrou nebyl šokován ani Tim Duncan, který se zmohl jen na 12 bodů. "Koukněte se na jejich zápasy, mají na to, aby ještě dosáhli na spoustu vítězství," řekl Duncan.

Série Phoenixu skončila

V desátém zápase skončila vítězná série Phoenixu, který prohrál v Los Angeles s Clippers 91:101. V duelu o první místo v Pacifické divizi byl nejvýraznější postavou domácí Elton Brand, autor 27 bodů a 13 doskoků. Cuttino Mobley přidal 25 a Sam Cassell 24 bodů. Suns, kteří šli do zápasu jako nejlépe střílející mužstvo ligy, proměnili jedinou střelu z prvních třinácti a už se z manka nevzpamatovali.

Souboj o čelo Atlantické divize se zase odehrál v East Rutherfordu a domácí New Jersey muselo po prohře 95:107 přepustit vedení Philadelphii. Nenašel se totiž nikdo, kdo by zastavil Allena Iversona a nejlepší střelec soutěže rozšířil bilanci o dalších 42 bodů. S Iversonem vytvořil údernou dvojičku opět Kyle Korver, který přidal 25 bodů, o den dříve proti Charlotte předvedli každý ještě o bod lepší výkon.

Činil se i druhý muž tabulky střelců Kobe Bryant, ale jeho 35 bodů Los Angeles Lakers proti Minnesotě nestačilo. Domácí pod vedením Kevina Garnetta (30 bodů) vyhráli 95:82.

Výsledky:
Washington - Chicago 111:118, Orlando - Denver 94:83, Atlanta - San Antonio 94:84, New Jersey - Philadelphia 95:107, Charlotte - Toronto 103:111, Minnesota - Los Angeles Lakers 95:82, Indiana - Memphis 80:66, Dallas - Boston 103:94, Milwaukee - Cleveland 111:106, Seattle - Sacramento 104:123, Los Angeles Clippers - Phoenix 101:91.

Reklama