Hlavní obsah

Ragby chce výrazněji proniknout za oceán, v USA se bude hrát anglická liga

Londýn

Zatímco zámořská liga amerického fotbalu NFL získává stále větší popularitu v Británii a na evropském kontinentu, zamířilo opačným směrem ragby. Příští rok 16. března se v Harrisonu v New Jersey odehraje poprvé utkání nejvyšší anglické ragbyové soutěže. Historický duel absolvují kluby London Irish a úřadující angličtí šampioni Saracens.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Ilustrační snímek z probíhajícího MS ragbistů v Anglii.

Článek

"Chtěli jsme to uskutečnit už dlouho. New York představuje největší sportovní trh na světě a ragby je jedním z nejrychleji rostoucích sportů v Americe. Máme pocit, že to je velká příležitost," uvedl dnes šéf London Irish Bob Casey.

Oblast New Yorku byla zvolena kvůli početné irské komunitě, přičemž zápas se bude hrát pět dnů před Dnem svatého Patrika. Saracens také můžou být atraktivní pro americké fanoušky díky tomu, že za ně hraje kapitán reprezentace USA Chris Wyles i další člen národního týmu Hayden Smith.

Američtí ragbisté se zúčastnili probíhajícího světového šampionátu v Británii, ale ve skupině prohráli všechny čtyři zápasy.

Představitelé ragby doufají, že by jejich sport mohl jednou zažít tak velký nárůst popularity, jako se to daří americkému fotbalu v Británii. V neděli sledovalo utkání NFL mezi Jacksonville Jaguars a Buffalo Bills ve Wembley 84.021 diváků a tento víkend se očekává opět vyprodaná londýnská aréna při utkání mezi Kansas City Chiefs a Detroit Lions.

Reklama

Související témata: