Hlavní obsah

Prostějov - Eczacibasi 0:3Volejbalistky Prostějova v Lize mistryň neuspěly ani podruhé, obhájce titulu však potrápily

Prostějov

Volejbalistky Prostějova neuspěly ani ve druhém utkání základní skupiny Ligy mistryň, když po prohře s polským Chimikem Police nestačily doma ani na obhájce vítězství této prestižní soutěže turecký Eczacibasi Istanbul, kterému podlehly 0:3 (21, 23, 22). Oproti duelu v Polsku, kde celé utkání tahaly za kratší konec, ale tureckému favoritu byly vyrovnaným soupeřem.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráčky Prostějova v utkání Ligy mistryň proti Eczacibasi Istanbul.

Článek

„Podali jsme výborný výkon, mnohem lepší než v Polsku. Byli jsme vyrovnaným soupeřem. Udělali jsme však více chyb v klíčových chvílích a zaostávali jsme i na bloku. Jdeme však nahoru a budeme bojovat dál," uvedl prostějovský lodivod Miroslav Čada.

„Byl to pro nás nesmírně těžký zápas. Zvítězili jsme však a tak jsem spokojen," tvrdil kormidelník Eczacibasi Giovanni Caprara.

Hanačky do utkání vstoupily výborně, když vedly 2:0 a 3:1. Jejich soupeřky ale hru postupně vyrovnaly a pak se obě družstva střídala ve vedení. Žádné ale neodskočilo na více než dva body. Od stavu 15:16 ale to turecké přece jen výrazně zlepšilo obranu na síti i v poli a rychle získalo pětibodový náskok. Závěr, byť Agelky zásluhou výborného servisu Kubánky Vargasové snižovaly, si pak už zkušeně pohlídalo.

Šanci nevyužily

Druhý set byl ještě vyrovnanější. Diváci viděli skvělý volejbal. Výbornou defenzívu i tvrdé pestré útočné akce na obou stranách. Hanačky držely nad vodou v poli výborné Kovářová s Weissovou a především nekompromisně smečující Vargasová. Protože se však v dresu soupeřek prosazovalo více hráček, na zisk setu to nestačilo. Naděje ale žila ještě za stavu 23:23, pak ovšem v útoku zaúřadovaly Poljaková a Ozsoyová, která proměnila přesnou smečí hned první setbol, a bylo to 2:0 na sety.

Nejblíže k zisku setu byly domácí ve třetím dějství, které stejně jako dvě předchozí bylo dlouho nesmírně vyrovnané. Pak však Hanačky utekly na 21:18 a vypadalo to, že set dovedou do vítězného konce. Jenže v jeho závěru totálně zkolabovaly. Smeče Herelové a Vargasové těsně vedle, dva bloky soupeře a jeden špatný příjem udělaly své.

„Je to škoda. Na holky dolehl stres. Uvědomovaly si svou šanci a nezvládly to. Svědčí o tom mimo jiné to, že jsme dostaly dvě esa z lehkých servisů. Turecký tým, to je úplně jiný kalibr. Ten si v takových situacích poradí," konstatoval Čada a zároveň vyzvedl teprve šestnáctiletou Kubánku Vargasovou. „Zaznamenala 32 bodů proti tak kvalitním hráčkám. To je úžasné. Je vidět, že má obrovský potenciál," dodal kouč Agelek.

2. kolo volejbalové Ligy mistryň - skupina C:
Agel Prostějov - Eczacibasi Istanbul 0:3 (-21, -23, -22)
Rozhodčí: Simonovská (Č. Hora), Kovalčuk (Ukr.). Čas: 84 min. Diváci: 1300.
Sestava a body Prostějova: Markevičová 4, Steenbergenová 7, Vargasová 32, Matienzová 7, Borovinšeková 2, Weissová 2, libero Kovářová - Soaresová, Tinklová 1, Herelová 1. Trenér: Čada.
Nejvíce bodů Istanbulu: Boškovičová 19, Ozsoyová 16, Poljaková 9.

Reklama

Související témata: