Hlavní obsah

Snažily jsme se na zápas se Švédskem zapomenout, řekla Sládečková

Tampere

Ve třetím utkání na mistrovství světa v Tampere skončilo čekání Hany Sládečkové na první trefu na turnaji a k výhře nad Německem 9:1 pomohla nejlepší česká florbalistka minulé sezóny hned dvěma góly. Třiadvacetiletá hráčka finského SB-Pro Nurmijärvi byla ráda, že český tým rychle zapomněl na nedělní debakl se Švédskem 2:17.

Foto: Český florbal, Martin Flousek

Hana Sládečková se prosazuje proti německé obraně.

Článek

Sládečková měla na kontě z minulých dvou zápasů tři asistence a dnes brankami v 8. a 22. minutě zařídila vedení 2:0. "Určitě je to dobrý pocit a nějaká vzpruha. Ale musím říct, že hlavní pozitivum je, že nám to šlapalo v pětce, za což jsme rády. Dneska nás ta hra opravdu bavila," řekla Sládečková.

V útoku nastupuje s Michaelou Mlejnkovou a Martinou Řepkovou, z obrany jistí druhou formaci Hana Koníčková a Denisa Billá, která proti Německu vstřelila také dva góly. "Celá lajna jsme si ten zápas užily. Jsem za to moc ráda," navázala bývalá útočnice Vítkovic.

Zcela jiný byl nedělní duel, v kterém Češky s hlavními favoritkami turnaje utrpěly historicky nejvyšší prohru. "Snažily jsme se na zápas se Švédskem nějakým způsobem zapomenout a hodit to za hlavu, že to není rozhodující zápas. Ty nás teprve čekají. Chtěly jsme jít do dnešního utkání s čistou hlavou," řekla Sládečková.

Zápas měly pod kontrolou

Německo podle ní předvedlo přesně to, co Češky očekávaly. "Věděly jsme, že budou trošku nebezpečnější než Lotyšky, budou víc napadat a hrát agresivněji. Byly jsme na to připravené. Možná to tak ze začátku nevypadalo, ale nakonec jsme zápas zvládly a měly jsme ho pod kontrolou," prohlásila Sládečková.

Chybně neuznaná branka Hany Koníčkové, která mohla už v úvodní třetině zvýšit na 2:0, svěřenkyně trenéra Miroslava Janovského nijak nevyvedla z koncentrace. "Říkaly jsme si, že si to vůbec nemůžeme brát. Je to jejich rozhodnutí, nic s ním neuděláme, takže se musíme soustředit jen na svou vlastní hru," řekla Sládečková, která hrála už před dvěma roky na domácím mistrovství světa v Brně a Ostravě.

Český výběr splnil v základní skupině papírové předpoklady a ve středu bude hrát přímo ve čtvrtfinále. "Mám pocit, že holky říkaly, že to vychází asi na Polsko nebo Rusko. Bude to asi nějaké podobné utkání. Nesmíme k němu přistupovat nijak laxně. Je to už vyřazovací kolo, takže musíme hrát soustředěně a jako každý zápas na sto procent," dodala Sládečková.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.