Hlavní obsah

Volejbalista Konečný bydlí v Tours tři minuty od hotelu fotbalistů

Tours

Fotbal moc nemusí. Sleduje maximálně reprezentaci, atraktivní zápasy Ligy mistrů a Viktorii Plzeň, které fandí. Zná však dokonale město Tours, kde bude české národní mužstvo bydlet při mistrovství Evropy. „Bydlím tři minuty od hotelu Clarion Chateau Belmont, který bude sídlem reprezentace,“ prozradil David Konečný, třiatřicetiletý univerzál klubu Tours Volley-Ball, za který hraje od roku 2008.

Foto: Profimedia.cz

Český volejbalista David Konečný při zápase národního týmu s Bulharskem.

Článek

Tours je historické město, které patří do soustavy zámků na řece Loiře. „Pro turisty je velice přitažlivé, ale to platí o celém regiónu, protože to je kraj výborného vína. Je také městem studentským. Vybrali si určitě dobře, i když na prohlížení památek nebudou mít čas. Lidé tu jsou ale velice příjemní, přátelští a vstřícní," charakterizoval český volejbalový reprezentant a mistr Francie svůj druhý domov.

Kolem hotelu, kde bude bydlet český národní tým chodí docela často, ale... „Nachází se asi tři minuty pěšky od mého domu, nikdy jsem v něm ovšem nebyl, ani s manželkou na večeři (smích). Celý komplex je za zdí, znám ho jen z fotek. Ale z toho, co jsem viděl, vypadá velmi pěkně. Myslím si, že si vybrali dobře," přiznal.

K Michelinské hvězdě nebo do kavárny

S manželkou mají Tours i okolí dobře zmapované. Samozřejmě i gurmánsky. „Pochopitelně jsme restaurací a kaváren s manželkou navštívili spoustu. Určitě bych jim doporučil restauraci Hautes Roches, která je „Michelinská", tedy opravdu špičková. Není to přímo ve městě, ale v asi pět kilometrů vzdáleném půvabném městečku Rochecorbon. V Tours, když zajdou v malebné čtvrti Les Halles do jakékoliv kavárny, nemohou se zmýlit. Kavárny v centru jsou příjemné všechny," poradil fotbalistům Konečný.

Francouzsky umí z reprezentantů dobře Petr Čech a Jaroslav Plašil. „Francouzi obecně anglický umí, ale neradi tímto jazykem hovoří. Jsou hrdí, je to historická záležitost. Moc se jim nechce. Moji spoluhráči z Ameriky se ale domluví dobře. K cizincům jsou tu vstřícní. Nebude to problém," konstatoval volejbalista.

Češi tady budou doma

„O tom, že v Tours bude bydlet česká reprezentace, jsem se popravdě řečeno dozvěděl od svých známých, takže se o českých fotbalistech tady ví. Budou tu jako doma. Na fotbal v Tours nechodím, klub hraje druhou nejvyšší soutěž. Je tady volejbal, za což jsem rád. Hrajeme v hale pro tři tisíce diváků. Na Ligu mistrů je vždy vyprodáno, na domácí soutěž podle toho, s kým hrajeme. Minimálně chodí přes dva tisíce, na atraktivní zápasy je vyprodáno. Naši fotbalisté tu ale ve stínu nebudou, určitě se o nich bude hodně psát v místních médiích," řekl Konečný.

S fotbalisty se ale v Tours nesetká. „S největší pravděpodobností budu doma v Česku. Vím, kdo za reprezentaci hraje, ale žádného fotbalistu osobně neznám. Neměl jsem příležitost je potkat. Fandit jim ale určitě budu," rozloučil se Konečný.

Reklama