Hlavní obsah

Porubské házenkářky jsou ve finále Českého poháru

Praha

Házenkářky Sokola Poruba postoupily do finále Českého poháru. V hale pražské Slavie zvítězily 23:19 a v březnu se utkají s vítězem středečního duelu mezi Zlínem a obhájkyněmi trofeje z Mostu. Zároveň se Ostravanky dobře naladily na sobotní zápas Vyzývacího poháru s Izmirem.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Semifinále Českého poháru házenkářek: Šárka Marčíková z Poruby se raduje z gólu.

Článek

Utkání přitom pro Porubu nezačalo dobře a domácí hráčky si rychle vypracovaly pětibrankový náskok. Pak ale Sokol zabral a zlepšeným výkonem do přestávky otočil na 13:9. "Kromě toho začátku, kdy jsme prohrávali 0:4 a 1:6, si myslím, že jsme v celém zápase byli lepší a zaslouženě vyhráli," řekl trenér Poruby Jan Beňadik na klubovém webu.

"Bylo super, že jsme to otočili a k poločasové přestávce jsme šli s náskokem. Mohl za to především dobrý a zodpovědný výkon v obraně a organizovaná hra v útoku," konstatoval Beňadik.

Jeho svěřenkyně si už náskok v druhém poločase pohlídaly a dotáhly semifinálový zápas k postupu. "Pro nás je to velké povzbuzení směrem k sobotě. Určitě jsme se dobře naladili, jen musíme náš výkon zopakovat. Navíc věřím, že v domácím prostředí budeme ještě o kousek lepší a připravíme si dobrý výsledek do odvety," připomněl Beňadik víkendové osmifinále Challenge Cupu s tureckým protivníkem.

Semifinále Českého poháru házenkářek:
Slavia Praha - Poruba 19:23 (9:13).
O druhém finalistovi rozhodne středeční zápas Zlín - Most.

Reklama

Související témata: