Hlavní obsah

Zdráhala po sezóně odejde do St. Gallenu

St. Gallen

Házenkářský reprezentant Ondřej Zdráhala přestoupí po skončení sezóny z druholigového německého klubu Hamm-Westfalen do týmu první švýcarské ligy St. Gallenu. Dvaatřicetiletý hráč podepsal v novém působišti tříletou smlouvu.

Foto: Pavel Lebeda, chf.cz

Ondřej Zdráhala

Článek

"Jdu do první ligy. Druhá bundesliga je velice kvalitní soutěž. Kvalitativně jsou ty ligy srovnatelné. Možná je švýcarská soutěž na úrovni spodní části první bundesligy," porovnal obě soutěže Zdráhala v tiskové zprávě.

"Očekávám, že budu hodně herně vytížený, že budu mít stejnou roli jako mám nyní v německém Hammu. A už se na tu roli těším, stejně jako na tu výzvu v novém prostředí," doplnila reprezentační spojka.

V St. Gallenu nahradí spoluhráče z národního týmu Tomáše Babáka, který míří do německého prvoligového Bergischeru. Švýcarský klub po sezóně opustí také brankář Martin Galia.

"Bavil jsem se o tom s Martinem, protože jsem věděl, že Tomáš Babák ze St. Gallenu odchází. Martin o mně řekl trenérovi, kterému se ten nápad líbil. Začali jsme hned jednat a hned jsme to dotáhli do konce," doplnil Zdráhala, který má na kontě v reprezentaci 87 utkání a 265 gólů.

Reklama

Související témata: