Hlavní obsah

Real Madrid - FC Barcelona 86:87Barcelona vyhrála derby v Madridu košem v poslední sekundě

Madrid

Basketbalisté Barcelony vyhráli v osmifinále Evropské ligy dramatické španělské derby. V Madridu zvítězili nad obhájci titulu z Realu košem v poslední sekundě 87:86. Tomáš Satoranský si v hostujícím týmu připsal sedm bodů a osm asistencí.

Článek

Realu se přitom mnohem lépe povedl první poločas, minutu před jeho koncem vedl už o 16 bodů, jenže hosté pak nasadili k mohutné stíhací jízdě. V závěrečné čtvrtině Barcelona otočila skóre a ve vypjaté koncovce zvládla i poslední útok, na který měla za stavu 85:86 necelých devět sekund.

Přesnou střelou v poslední vteřině rozhodl zápas Justin Doellman, jenž byl s 24 body nejlepším střelcem utkání. Nejvíce času strávil na palubovce Satoranský, jenže odehrál téměř 34 minut.

Barcelona i Real mají po čtyřech osmifinálových zápasech vyrovnanou bilanci. Skupinu F vede rovněž s dvěma výhrami další španělský zástupce Laboral Vitória, který zdolal CSKA Moskva 81:71.

Evropská liga basketbalistů, osmifinále - 4. kolo:
Skupina E:
Kubaň Krasnodar - Panathinaikos Atény 76:67
Cedevita Záhřeb - Anadolu Efes Istanbul 84:80
Skupina F:
Laboral Vitória - CSKA Moskva 81:71
Real Madrid - FC Barcelona 86:87 (za hosty Satoranský 7 bodů, 3 doskoky, 8 asistencí)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.