Hlavní obsah

Cleveland - Chicago 83:96Basketbalisté Clevelandu po změně trenéra prohráli s Chicagem

New York

Basketbalisté Clevelandu v prvním utkání pod novým trenérem Tyronnem Luem podlehli Chicagu 83:96. Cavaliers v pátek nečekaně odvolali kouče Davida Blatta, který za sezónu a půl dostal tým do finále NBA a teď měl nejlepší bilanci ve Východní konferenci. Přesto byl nahrazen svým asistentem Luem, údajně z důvodu lepší komunikace s hráči.

Článek

Při Lueově premiéře se hráči Clevelandu snažili, ale nedařilo se jim střelecky a důležitou výhru si připsalo Chicago. Bulls prohráli šest z posledních osmi utkání, ale v sobotu dvakrát udrželi soupeře pod dvaceti body za čtvrtinu a v závěru v poklidu kontrolovali skóre. Střeleckým lídrem vítězů byl Pau Gasol s 25 body. Cavaliers nestačilo 26 bodů, 13 doskoků a devět asistencí LeBrona Jamese, když poražení stříleli s úspěšností pouhých 37 procent a zahodili 13 trestných hodů. Po utkání je vyprovázelo bučení nespokojených diváků.

"Už na mě v kariéře několikrát bučeli a na spoustu mých hráčů také. Není to nic hrozného, jen se s tím musíme srovnat," řekl nový kouč Lue. "Nejsme v takové kondici, abychom mohli hrát tak rychle, jak bychom chtěli. V průběhu zápasu jsme najednou unavení, to se musí změnit," dodal Lue.

"Tahle liga je o tom, jestli trefíte nebo netrefíte střely a my jsme je dnes neproměnili," řekl LeBron James novinářům.

Osobní rekord 48 bodů a k tomu 13 doskoků zaznamenal DaMarcus Cousins za Sacramento, které porazilo Indianu 108:97 a oslavilo pátou výhru v řadě. Proti Indianě se Kings dlouhodobě daří, porazili ji počtvrté za sebou. Tentokrát díky výkonu ve třetí čtvrtině, kdy si vypracovali náskok, který už nepustili. Druhý triple double za sebou a šestý v sezóně si připsal Rajon Rondo za 11 bodů, deset doskoků a deset asistencí. Od páté prohry z posledních šesti utkání nezachránil Indianu ani Paul George a jeho 34 bodů.

Dramatickou koncovku zažili diváci ve Phoenixu, kde Archie Goodwin proměnil trojkový pokus jednu desetinu sekundy před koncem a rozhodl o výhře Suns nad Atlantou 98:95. Goodwin dotáhl svůj tým k výhře 24 body, Phoenix zvítězili teprve podruhé z posledních sedmnácti utkání. Skvělý výkon podal Tyson Chandler, jenž ke 13 bodům doskočil 27 míčů. Hawks nepomohlo 21 bodů Kenta Bazemora.

Výsledky NBA:
Charlotte - New York 97:84
Cleveland - Chicago 83:96
Denver - Detroit 104:101
Minnesota - Memphis 106:101
New Orleans - Milwaukee 116:99
Phoenix - Atlanta 98:95
Portland - LA Lakers 121:103
Sacramento - Indiana 108:97
Utkání Philadelphia - Boston a Washington - Utah byla odložena.

Reklama

Související témata: