Hlavní obsah

Kladno se rozloučilo s Ligou mistrů výhrou v Tours

TOURS

V posledním zápase a na půdě největšího favorita francouzského Tours se volejbalisté Kladna dočkali premiérového vítězství v Lize mistrů. Čeští šampioni ve středu ve Francii zvítězili nad obhájcem trofeje 3:0, ve skupině B nicméně skončili na posledním, pátém místě. Pro svou zemi tak Kladno neudrželo účastnické místo a minimálně rok bude český zástupce v elitní evropské soutěži chybět.

Článek

Středočeši čekali na svůj první úspěch tři měsíce. Právě proti Tours Ligu mistrů v domácím prostředí v Nymburku v říjnu zahájili a po sympatickém výkonu mu tehdy podlehli 1:3. Dnes jako by kladenští hráči chtěli dvěma a půl tisícům fanoušků předvést, že nejsou v soutěži jen do počtu a po odvážném výkonu podpořeném kvalitním servisem nad Tours, které v domácí lize zatím neprohrálo, zvítězili.

"Je příjemné to takhle zakončit," řekl trenér Jan Svoboda. "Hrálo se v krásné atmosféře, tolik diváků jsme zatím nezažili. Nechyběla nám odvaha, hráli jsme aktivně, předčili soupeře na servisu a až na výjimky nedělali chyby," shrnul kouč hlavní devízy svého mužstva.

V základní sestavě Tours chyběl první nahrávač De Kergret i brazilský blokař Sloboda. Kladno začalo zostra, od začátku si udržovalo čtyřbodový náskok a bez problémů ho až do konce prvního setu udrželo. "Ve druhém Tours vedlo 16:12, pak jsme ale zlepšili obranu, nastal zlom, vyrovnali jsme na 17:17 a koncovku uhráli," popsal Svoboda.

Ve třetí sadě měl francouzský favorit znovu mírně bodově navrch a pak ještě setbol, svůj druhý mečbol ale Kladno již proměnilo. "Jejich trenér postupně střídal a zápas dohráli v nejsilnější sestavě, ale už to nezlomili," dodal trenér českého mistra, který se nyní bude soustředit už jen na domácí extraligu.

Volejbalisté Tours nicméně měli jistý postup již dříve, na play off se může těšit také vítěz skupiny Dynamo Moskva a německý Friedrichshafen.

Liga mistrů - skupina B
Tours VB - volleyball.cz Kladno 0:3 (-17, -23, -26)
Rozhodčí: Gaspari (It.), Kulhanek (Rak.). Čas: 78 min. Diváci: 2500.
Sestava Kladna: Skladaný, Rybníček, Pakosta, Holubec, Marel, Ogurčák, libero Polanský - Fokt.
Dynamo Moskva - VfB Friedrichshafen 3:0 (16, 25, 20).
Konečná tabulka
1. Dynamo Moskva87123:915
2. Tours85319:1513
3. Friedrichshafen84417:1412
4. Pireus83513:1811
5. Kladno8175:219

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články