Hlavní obsah

Opora USK i reprezentace Elhotová podepsala smlouvu s Minnesotou

Minneapolis
Aktualizováno

Opora basketbalové reprezentace i USK Praha Kateřina Elhotová podepsala smlouvu s týmem zámořské ligy WNBA Minnesota Lynx. Úřadující šampión to oznámil na svých webových stránkách. Šestadvacetiletá křídelní hráčka, která má na kontě stříbro z mistrovství světa 2010, loňský triumf v Evropské lize či šest domácích titulů, bude sedmou Češkou ve WNBA.

Foto: Sport.cz

Kateřina Elhotová (vlevo) si vyzkouší zámořskou WNBA.

Článek

Služebně nejstarší hráčka USK hraje za pražský klub od roku 2006, v reprezentaci debutovala o rok později. Zúčastnila se olympijských her v Pekingu 2008 i Londýně 2012, startovala rovněž na dvou MS a pěti ME.

„Bylo mým přáním zkusit si basket někde v cizině. Když je letošní léto termínově volnější a není tam žádná reprezentační akce, tak se ta šance zkusit Ameriku nabízela. Měla jsem to v hlavě jako tajný sen. Minnesota se nečekaně ozvala, ze dne na den jsem podepisovala smlouvu a pro mě je to až neuvěřitelné štěstí. Jsem za to opravdu hodně ráda, těším se něco dosud nepoznaného," prohlásila 26letá Elhotová.

V celku trojnásobného vítěze WNBA se skvělá střelkyně potká s někdejšími spoluhráčkami z USK Lindsay Whalenovou a Rebekkou Brunsonovou.

Ve WNBA, která se coby obdoba mužské NBA hraje od roku 1997, dosud působilo šest českých basketbalistek. Nejvýraznější stopu zde zanechaly Kamila Vodičková a Jana Veselá, jež se Seattlem slavily titul. Kromě nich si WNBA vyzkoušely ještě Eva Horáková, Romana Hamzová, Michaela Ferančíková a Zuzana Klimešová.

Reklama

Související témata: