Hlavní obsah

Trenér házenkářek Bašný doplnil nominaci na Srbky o dvě hráčky

Praha

Týden před třetím utkáním českých házenkářek v kvalifikaci o postup na prosincové mistrovství Evropy ve Švédsku rozšířil trenér Jan Bašný původní šestnáctičlennou nominaci o další dvě hráčky. Na dvojzápas proti Srbsku ve středu 9. března ve Zlíně a odvetu o čtyři dny později v Kraljevu povolal spojky Michaelu Janouškovou z německého Leverkusenu a Šárku Marčíkovou z Poruby.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér českých házenkářek Jan Bašný.

Článek

Bašný již dříve oznámil, že chce mít pro soustředění v Luhačovicích, které začne v neděli 6. března, k dispozici 19 hráček. "Tu poslední oznámím podle zdravotního stavu náhradnic," uvedl v tiskové zprávě.

Kouč do posledního okamžiku vyčkává, jak se vyvine situace kolem kapitánky a nejlepší české házenkářky Ivety Luzumové, která v Německu absolvovala operaci štítné žlázy a Thüringer HC ji stále vede na listině nemocných.

"Právě pro Ivetu mám 'rezervované' poslední místo. Stále věříme a doufáme, že se v neděli bude moci k týmu připojit," dodal Bašný, který trénuje francouzský klub Nantes.

Češky vedou po dvou kolech bez ztráty bodu společně se Srbkami kvalifikační skupinu, když porazily doma Itálii a vyhrály na Ukrajině. Z každé ze čtyřčlenných skupin postoupí na šampionát první dva celky a nejlepší třetí tým. Srbky v duelech s českým týmem povede dočasná trenérka Dragica Duričová, která nahradila v únoru odvolaného Sašu Boškoviče.

Nominace házenkářek pro zápasy kvalifikace ME proti Srbsku:
Brankářky:
Dominika Müllnerová
Barbora Raníková
Lucie Satrapová
Pravé spojky:
Michaela Hrbková
Michaela Janoušková, Helena Ryšánková.
Střední spojky:
Kateřina Keclíková
Šárka Marčíková
Petra Růčková
Martina Weisenbilderová
Levé spojky:
Markéta Jeřábková
Kamila Kordovská
Pravá křídla:
Lenka Hradilová
Jana Knedlíková
Levá křídla:
Veronika Malá
Kristýna Salčáková
Pivotky:
Petra Adámková
Alena Stellnerová

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články