Hlavní obsah

Házenkář Linhart jde do Francie, Mrkva bude chytat v bundeslize

Praha

Házenkářský reprezentant Petr Linhart odejde po sezoně z Plzně do Toulouse, s klubem z nejvyšší francouzské soutěže podepsal smlouvu na dva roky s opcí. Nový dres obleče také brankář národního mužstva Tomáš Mrkva, z druholigového Hammu-Westfalenu se v Německu posune o soutěž výš do Balingenu-Weilstettenu. Informoval o tom web házenkářského svazu.

Foto: Pavel Lebeda/ch.cz

Házenkářský reprezentant Petr Linhart po sezóně zamíří do Francie.

Článek

Linhart dostal nabídku na zahraniční angažmá překvapivě ve chvíli, kdy se už více než devět měsíců zotavuje po zranění kolena. Plzeňský kanonýr chce před přestupem stihnout alespoň závěr extraligového ročníku. "Po takovém zranění jsem takovou příležitost vůbec nečekal. A už vůbec ne ze strany takového klubu, jako je ve Francii právě Toulouse," řekl pětadvacetiletý hráč mistrovského celku.

Mrkva odešel do Německa v roce 2010 a první bundesligu už zažil. Nyní doufá, že si ji zahraje znovu. "Podepsal jsem dvouletou smlouvu pro obě ligy pro případ, že by Balingen sestoupil. Toho se ale moc nebojím a věřím, že budu přestupovat do nejlepší ligy na světě," uvedl reprezentační gólman.

Reklama