Hlavní obsah

LA Lakers - New York 87:90Basketbalisté New Yorku zdolali Lakers trojkou v poslední sekundě

Los Angeles

Basketbalisté New York Knicks zvítězili v NBA na hřišti Los Angeles Lakers 90:87 díky tříbodovému koši Josého Calderóna v poslední sekundě. V neděli prohrál i druhý celek z Los Angeles. Clippers podlehli Clevelandu 90:114 a utrpěli nejvyšší porážku v sezóně.

Foto: Alex Gallardo, ČTK/AP

Carmelo Anthony (vpravo) a Kobe Bryant. Z výhry se radoval první jmenovaný, hráč New Yorku Knicks.

Článek

Vítězná akce Knicks se nerodila lehce. Hosté na poslední chvíli stihli vyhodit z autu na Robina Lopeze, který měl potíže se zpracováním. Pro míč si doběhl Calderon a 0,2 sekundy před koncem trefil trojku, na kterou Lakers už nestihli odpovědět.

"Byla to trochu divná situace. Mělo to jít na Carmela Anthonyho, ale tomu se nepovedlo uvolnit. Vzal jsem míč, najednou měl spoustu možností a povedlo se mi trefit," popsal španělský rozehrávač Calderón.

Podevětadvacáté se utkali Kobe Bryant a Carmelo Anthony. V posledním souboji těchto superhvězd měl navrch mladší Anthony, který v závěrečné čtvrtině nastřílel dvanáct ze svých 26 bodů. Loučící se Bryant proměnil jen pět z 15 střel z pole a zůstal na 14 bodech.

Basketbalisté Clevelandu o své výhře nad Clippers rozhodli už ve druhé části, kterou ovládli 37:22. K vítězství jim pomohlo i 18 trojek. LeBron James byl nejlepším střelcem utkání s 27 body.

Atlanta ve třetí čtvrtině zápasu s Indianou předvedla šňůru 20:0 a soupeře smetla 104:75. Obvyklý lídr Pacers Paul George nastřílel pouze sedm bodů.

Výsledky NBA:
Atlanta - Indiana 104:75
Brooklyn - Milwaukee 100:109
LA Clippers - Cleveland 90:114
LA Lakers - New York 87:90
Sacramento - Utah 99:108

Reklama