Hlavní obsah

Basketbalistkám los MS nepřál

SAO PAULO

Těžké soupeřky v podobě Francie, Kuby a Tchajwanu přidělil úterní los českým basketbalistkám do skupiny D na světovém šampionátu, který hostí v září Brazílie. "Uměl bych si z osudí vybrat snadnější protivníky, ale nezbývá nám než zvládnout tři náročné duely během tří dnů," tvrdil trenér Jan Bobrovský s vědomím, že turnaj na předměstí Sao Paula v Barueri začínáme 12. září proti Francouzkám.

Foto: ČTK

Irina Osipovová z Ruska (vlevo) střílí na koš přes Ivanu Večeřovou ve finále ME.

Článek

"Je to stejný úvod jako na ME, kde sice naše holky o dvacet vyhrály, ale čekám hodně obtížné utkání, hlavně na psychiku. Podobné to jistě bude s Kubou, která má velkou sílu košem a její agresivní styl je pro nás nezvyklý. Tchajwan by sice měl být papírově nejslabší, ale bylo by chybou jej podcenit," doplnil kouč.

Ze základní části turnaje postoupí vždy tři nejlepší se započtením vzájemných zápasů a utvoří dvě šestičlenné skupiny (A+B a C+D). Česko by tak znovu v Barueri potkalo zřejmě obhájkyně zlata Američanky, své největší evropské konkurentky Rusky a asijské šampiónky Číňanky.

"Věřím, že si tu druhou fázi zahrajeme, ale nic horší nás v ní už čekat nemohlo. Na druhou stranu by pak ale mohlo být schůdnější čtvrtfinále, pokud se mezi čtyři postupující v tak nabité konkurenci vůbec dostaneme," uvažoval Bobrovský.

Složení základních skupin
Skupina A
Brazílie, Španělsko, Argentina, Korejská rep
Skupina B
Austrálie, Litva, Kanada, Senegal
Skupina C
USA, Rusko, Čína, Nigérie
Skupina D
ČR, Francie, Kuba, Tchaj-wan

Reklama