Hlavní obsah

Volejbalisté Brna jako první vyhráli v Českých Budějovicích

Volejbalisté Českých Budějovic utrpěli první domácí porážku v této extraligové sezóně, když ve druhém utkání semifinále play off podlehli Brnu překvapivě hladce 0:3 na sety. Moravský celek vyrovnal sérii na 1:1. Naopak Liberec v cestě za obhajobou titulu vyhrál i druhé semifinálové utkání s Karlovarskem bez ztráty setu.

Článek

České Budějovice musely pozměnit sestavu, neboť kromě zraněného Vladimíra Sobotky usedl na marodku také Martin Kryštof. Trenér Jan Svoboda nakonec svěřil post libera smečařovi Petru Michálkovi.

"Chyběli nám dva hráči základní sestavy, což je pro nás zlé, protože náhrada není tak kvalitní. V Brně musíme riskovat, nic jiného nám nezbývá," řekl Michálek po utkání, v němž si za Jihostroj připsal první extraligový start teprve sedmnáctiletý dvoumetrový blokař Josef Polák.

"Museli nastoupit hráči, kteří nemají zkušenosti s play off. Nakonec jsme zápas celkem zvládli, ale musíme bojovat, nic jiného nám nezbývá," uvedl domácí smečař Tomáš Fila.

"Domácím vypadl ze sestavy Kryštof, což byla pro nás obrovská výhoda. I přesto to nebyl lehký zápas. Jsem rád, že jsme tady získali bod," řekl brněnský nahrávač Zdeněk Haník.

Liberec znovu nedal Karlovarsku šanci, druhý set ovládl naprosto jednoznačně 21:15. Třetí semifinálové zápasy se hrají v pondělí.

Semifinále play off volejbalové extraligy mužů - 2. zápasy:
Liberec - Karlovarsko 3:0 (21, 15, 21)
Nejvíce bodů: Patucha 17, Kriško 12 - Džavoronok 15, Sukuba 9. Stav série 2:0.
České Budějovice - Brno 0:3 (-21, -23, -24)
Nejvíce bodů: De Daniel a Fila po 10 - Andrianov 14, Hrazdira 12. Stav série 1:1.

Reklama