Hlavní obsah

Basketbalistka Pecháček se přihlásil do draftu NBA

Praha

Český basketbalista Adam Pecháček se přihlásil do letošního draftu NBA. Jednadvacetiletý pivot polského Koszalinu se tak pokusí probojovat do nejlepší ligy světa. Na twitteru to sdělila agentura Sigma Sports, která ho zastupuje.

Článek

Pecháček patří mezi největší české talenty na podkošových pozicích. Od roku 2011 působil v Itálii, kde prošel Boloňou a Reggianou, letos odešel sbírat zkušenosti do polské ligy a v kádru Koszalinu nahradil krajana Patrika Audu. V průměru na utkání má 13 bodů a pět doskoků. Podobná čísla měl i loni na mistrovství Evropy dvacetiletých, kde byl spolu s Martinem Peterkou nejlepším českým hráčem.

Dosud draftem do NBA úspěšně prošli z českých hráčů Jiří Zídek, Jiří Welsch, Jan Veselý a Tomáš Satoranský, který ale zatím do zámoří nezamířil. Pokud si hráče kluby NBA nevyberou na draftu, mají další šanci později uspět v letní lize a získat smlouvu. O to by se v tomto roce rád pokusil jiný český pivot Ondřej Balvín.

Pecháček mohl ještě rok počkat, ale nakonec se do draftu rozhodl zapojit už letos, i když bude mít velmi těžkou pozici, aby se vešel mezi 60 vybraných hráčů. Zvláště v Evropě má totiž na pivotu silnou konkurenci, když na draftu budou Litevec Domantas Sabonis, Chorvaté Ivica Zubac a Ante Žižič nebo Španěl Juan Hernangomez. Celkem je zatím přihlášeno sto hráčů.

Draft se uskuteční 23. června v Brooklynu.

Reklama