Hlavní obsah

Kuriózní selhání v play off! Zmatený hráč zachránil soupeře od porážky

Atény

Kuriózní situace, která se zapíše do dějin letošního play off řecké ligy, se udála o víkendu na předměstí Atén. Basketbalista domácího celku Nea Kifisia Jermain Marshall byl těsně před koncem prodloužení druhého čtvrtfinálového duelu play off s Arisem Soluň tak zmatený, že si omylem dal vlastní koš! Jeho neuvěřitelná minela přišla jeho tým pořádně draho...

Zmatený hráč zachránil soupeře od porážky

 
Článek

Aris vyhrál první čtvrtfinálový zápas jasně 78:60 a v sérii na dvě vítězná utkání si mohl zajistit účast mezi nejlepšími čtyřmi týmy již na palubovce Kifisie. Hosté ze Soluně se nakonec z postupu do semifinále skutečně radovali, pomohlo jim k tomu ale málo vídané selhání protihráče.

Pět sekund před koncem prvního prodloužení vedli domácí 95:93. Aris sice házel dva trestné hody, ani jeden ale neproměnil. Jeho poslední šancí na obrat tak byl útočný doskok a následná rychlá a povedená střela.

Jenže míče se zmocnil domácí Dante Stiggers. Hbitě unikl před faulem a po krátkém driblingu nahrál spoluhráči Marshallovi, který udělal to nejhorší, co mohl - poslal instinktivně míč na vlastní koš!

Balón prolétl obroučkou domácí byli v šoku. Zmatený Marshall v tu chvíli ani sám netušil, jaké minely se dopustil. Každopádně rozhodčí připsali Arisu dva body a duel šel do druhého prodloužení. V něm už Kifisia na soupeře nestačila a po porážce 103:108 pro ni sezóna skončila.

Reklama

Související témata: