Hlavní obsah

Dukla - Braga 29:33Házenkáři Dukly Praha prohráli v odvetě semifinále

Praha

Házenkáři Dukly si finále Vyzývacího poháru nezahrají. Pražané v dnešní domácí odvetě semifinále s týmem ABC Braga nedokázali smazat jednobrankové manko z úvodního duelu v Portugalsku a po porážce 29:33 se se soutěží rozloučili.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Odvetné semifinálové utkání Vyzývacího poháru házenkářů. Zleva Diogo Branquinho z Bragy, Daniel Kývala z Dukly, Pedro Marques a Nuno Pereira, oba z Bragy

Článek

Dukla na Bragu nestačila v druhé sezoně za sebou, vloni v osmifinále Vyzývacího poháru vypadla po výsledcích 27:42 venku a 30:32. Tým ABC si ve finále zahraje s dalším portugalským celkem Benfikou Lisabon.

Pražané se v semifinále některého z evropských pohárů představili jako první český mužský tým od roku 1993. Posledním českým či čs. mužským celkem ve finále evropského poháru byla právě Dukla, která si v roce 1984 v tehdejším Poháru mistrů poradila v rozstřelu s Šabacem a slavila třetí triumf v nejprestižnější klubové soutěži. Mezi ženami vyhrál Most v roce 2013 Vyzývací pohár.

Pražané před zaplněnou halou na Podvinném mlýně po slavnostním výhozu trenéry fotbalistů Dukly Luboše Kozla, začali dobře. Rychle obrátili nepříznivý stav 1:3 a i díky skvělým zákrokům brankáře Petržely vedli 7:4.

Jenže pak začala Dukla dělat zbytečné technické chyby a loňský finalista soutěže stav rychle otočil. Domácím se vůbec nedařilo v útoku a Braga po brejcích odskočila do vedení 13:8. Pražané sice šňůrou tří gólů snížili, ale závěr poločasu dohrávali v oslabení a favorit si znovu vytvořil pětibrankový náskok 16:11.

Dukla, která ve čtvrtek postoupila do semifinále play off extraligy, se po změně stran snažila ještě vrátit do utkání. Braga si zpočátku hlídala čtyř až šestigólový náskok, až po polovině druhého dějství snížil Kotrč na 23:26. Více už se ale domácí ve skóre k soupeři přiblížit nedokázali.

Odvetné semifinálové utkání Vyzývacího poháru házenkářů:
Dukla Praha - ABC Braga 29:33 (11:16)
První zápas: 33:34, postoupila Braga.

Reklama

Související témata: