Hlavní obsah

Do Final Four s formou! Veselý se vrátil po zranění 22 body v turecké lize

Istanbul

Český basketbalista Jan Veselý se vrátil do hry po šestitýdenním zranění ve velkém stylu. V duelu turecké ligy pomohl Fenerbahce k výhře 100:79 nad Yesilgiresunem 22 body za 24 minut hry a byl nejlepším hráčem svého týmu. Ukázal tak, že ani po dlouhé pauze neztratil formu, která by se Fenerbahce mohla hodit příští víkend při Final Four Evropské ligy.

Foto: Facebook

Jan Veselý v dresu Fenerbahce Istanbul.

Článek

Pětadvacetiletý Veselý si 20. března poranil achilovku a přišel tak o čtvrtfinále Euroligy s Realem Madrid. I bez něj sice Fenerbahce bez problémů postoupilo, ovšem český pivot hned v prvním utkání po návratu ukázal, jak moc svému týmu chyběl.

Proti Yesilgiresunu odehrál 24 minut, během kterých trefil všech osm střeleckých pokusů ze hry včetně tří efektních smečí, k tomu přidal i šest trestných hodů ze sedmi pokusů, pět doskoků, dvě asistence a byl jasně nejlepším hráčem Fenerbahce.

"Díky všem, kteří mi pomohli se vrátit. Mé přítelkyni, rodině, trenérům a především všem fanouškům, kteří mě podporovali pozitivními vzkazy. A také velký dík našemu kondičnímu trenérovi Predragovi Zimonjičovi za všechnu práci, kterou si se mnou dal," napsal Veselý po utkání na svůj facebook.

Reklama

Související témata: