Hlavní obsah

Házenkáři Plzně vyhráli v Hranicích o gól a jsou opět ve finále

Praha

Házenkáři Plzně postoupili do finále extraligy a mohou získat třetí mistrovský titul za sebou. V semifinále favorizovaní Západočeši vyřadili Hranice poměrem 3:0 na zápasy, sérii ukončili výhrou 24:23 v soupeřově hale. Druhá semifinálová série Dukla - Karviná začala kvůli startu Pražanů v semifinále Vyzývacího poháru až v sobotu, Dukla v prvním utkání zvítězila 31:21.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Plzeň v minulém týdnu zcela ovládla oba domácí zápasy, svěřenci kouče Martina Šetlíka vyhráli před svými fanoušky rozdílem 13 a 12 gólů. V Hranicích ale měli mnohem složitější pozici, neboť v prvním poločase prohrávali až o tři branky.

Po změně stran však Západočeši rychle vyrovnali a v dramatické koncovce dal poslední dva góly zápasu Milan Škvařil. Domácí v závěrečných sekundách sáhli ke hře bez brankáře a Rachač měl ještě možnost srovnat z devítimetrového hodu, ale zeď plzeňských hráčů neprostřelil.

Hranický trenér Libor Hrabal ocenil, že jeho tým podal výkon na hranici svých možností. "Dostat tak málo branek od takového soupeře, to svědčí o naší dobré obraně. Bohužel ve hře vepředu jsme udělali dost chyb, mohli jsme vést, udělat si větší náskok," uvedl Hrabal na svazovém webu.

Karviná se v první půli v Praze držela, ale po změně stran už náskok Dukly strmě stoupal.

Semifinále play off házenkářské extraligy mužů:
3. zápas:
Hranice - Plzeň 23:24 (13:11)
Nejvíce branek: Zemánek, Čadra, Hastík a Tůma po 4 - M. Škvařil 6, Poloz 6/3, Jonáš a Šindelář po 4. Konečný stav série: 0:3.
1. zápas:
Dukla Praha - Karviná 31:21 (13:10)
Nejvíce branek: Jeníček 7, Kotrč, Reichl a Syřínek po 4 - Jiří Užek 5, S. Mlotek 4, Monczka a Veřmiřovský po 3.
O 5. až 8. místo - odveta:
Zubří - Jičín 30:28 (15:8), první zápas 30:21, postoupilo Zubří.
O 9. místo - úvodní zápas:
Litovel - KP Brno 32:30 (14:15).
O záchranu - 1. zápas:
Kopřivnice - Zlín 27:25 (17:13).

Reklama

Související témata: