Hlavní obsah

Sluková s Hermannovou po dvou výhrách v Antalyi postoupily

Antalya
Aktualizováno

Obhájkyně prvenství Markéta Sluková s Barborou Hermannovou si už po dvou zápasech v základní skupině zajistily postup do vyřazovací fáze turnaje Světového okruhu v plážovém volejbalu v Antalyi. Kristýna Kolocová s Michalou Kvapilovou naopak po úterním prvním společném postupu z kvalifikace dvakrát v hlavní soutěži prohrály a ve čtvrtek se pokusí v turnaji zachránit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plážové volejbalistky Markéta Sluková (vpravo) a Barbora Hermannová.

Článek

Sluková s Hermannovou se na Světový okruh vrátily po téměř dvouměsíční pauze kvůli zdravotním problémům druhé jmenované hráčky. Vloni v říjnu vybojovaly právě v Antalyi první společný titul a v cestě za případnou obhajobou nejprve porazily ruský pár Syrcevová, Abalakinová 2:0, byť v obou setech nejtěsnějším rozdílem 26:24 a 25:23.

"To bylo drámičko takhle po ránu, ale výhra je naše," napsaly volejbalistky na facebooku. Zápas trval 50 minut a byl o šest minut delší než jejich následný třísetový vítězný souboj s Švédkami Lundqvistovou a Rininslandovou, s nimiž první set prohrály. Ve čtvrtek budou hrát o vítězství ve skupině s třetími nasazenými Polkami Kolosinskou a Brzostekovou.

Kolocová s Kvapilovou začaly nadějně a proti Švýcarkám Heidrichové a Zumkehrové vyhrály první set, v dalších dvou byly ale lepší soupeřky. A proti Němkám Laboureurové a Sudeové pak česká dvojice uhrála vždy jen 14 bodů. O naději si ve čtvrtek zahrají s Řekyněmi Arvanitiovou a Karagkuniovou, které v Turecku zatím neztratily ani set.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Antalyi (Turecko):
Muži:
Kvalifikace - 1. kolo:
Kvamsdal, Sörum (Nor.) - Perušič, Schweiner (ČR) 2:1 (-19, 20, 8)
Salvetti, Daguerre (Fr.) - Kubala, Lenc (ČR) 2:0 (16, 19)
Ženy:
Skupina C:
Sluková, Hermannová (14-ČR) - Syrcevová, Abalakinová (19-Rus.) 2:0 (24, 23)
Sluková, Hermannová - Lundqvistová, Rininslandová (30-Švéd.) 2:1 (-15, 17, 7)
Skupina E:
Heidrichová, Zumkehrová (5-Švýc.) - Kolocová, Kvapilová (28-ČR) 2:1 (-22, 13, 12)
Laboureurová, Sudeová (12-Něm.) - Kolocová, Kvapilová 2:0 (14, 14)

Reklama