Hlavní obsah

Satoranský z Barcelony byl vybrán mezi nejlepší hráče španělské ligy

Madrid

Basketbalový reprezentant Tomáš Satoranský se dočkal ocenění ve španělské lize, jejíž vedení zařadilo českého hráče Barcelony do druhé nejlepší pětky. Na rozehrávce skončil jen za hvězdou Realu Madrid a španělským reprezentantem Sergiem Rodríguezem a Američanem Dariusem Adamsem, který dovedl Vitórii do Final Four Evropské ligy.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Satoranský patří k oporám basketbalistů Barcelony.

Článek

Satoranský si připsal další individuální ocenění v této sezóně poté, co získal cenu pro nejužitečnějšího hráče měsíce za duben. "Individuální ocenění pro mě zase takový význam nemají, ale je to hezké uznání za práci v průběhu sezóny. Ukazuje na to, že mám v týmu odpovědnost. Mým hlavním cílem je ale v této sezóně vyhrát s Barcelonou španělský titul," řekl čtyřiadvacetiletý český basketbalista.

Situace v tabulce je vyrovnaná, ale pokud v neděli Barcelona zvládne zápas s Tenerife, udrží si první místo a nejvýhodnější pozici pro play off. V semifinále pravděpodobně narazí na čtvrtý tým letošní sezóny Evropské ligy Vitórii.

Satoranský je momentálně nejužitečnějším hráčem svého celku s koeficientem 14,8, ale také jedním z nejlepších střelců, když dává v průměru 10,1 bodu na zápas. K tomu přidává 4,3 asistence.

Reklama

Související témata: