Hlavní obsah

Basketbalová Sparta má finanční problémy, hráči zvažují stávku

PRAHA

Závažné finanční problémy sužují basketbalový klub Sparta Praha. Hráčům prvoligového mužstva, kteří několik měsíců čekají na výplaty, už dochází trpělivost a s napětím čekají na úterní schůzi představenstva klubu. Pokud se situace nezlepší, krajní variantou je pro ně možnost zahájení výstražné stávky už od středečního duelu v Sadské.

Foto: NOVINKY/Ondřej Lazar Krynek

Ilustrační foto

Článek

"Ale to by byla jen ta úplně poslední věc, kterou bychom chtěli udělat. Pořád platí, že chceme hrát v první řadě basket a bojovat o play off. Ale nemůžeme pořád jen čekat a věřit nějakým slibům," řekl dnes křídelní hráč Daniel Dvořák.

Hráči se prý dostali do vážné finanční tísně. "Někteří kluci nedostali od začátku sezóny žádné peníze, další na ně třeba čekají několik měsíců. Situace je skutečně velmi vážná," uvedl Dvořák.

Počátky finančních problémů se datují od loňského září, kdy se klubu ujal nový majitel Dimitar Trenkov. Ten však nyní pobývá doma v Makedonii a k situaci se zatím nevyjádřil. Do Prahy by měl přicestovat až v pátek, dnešního jednání klubového vedení se tedy nezúčastní.

"Situace v klubu samozřejmě není jednoduchá, ale věci jsou v řešení. Dnes i ve středu budeme o všem jednat, pak by mělo být jasněji," uvedl prezident klubu Pavel Majerík, který je v současné době v pracovní neschopnosti a dění v klubu sleduje už několik měsíců jen zpovzdálí.

Reklama

Související témata: