Hlavní obsah

Pojďte si zahrát beachvolejbal, zvou Sluková s Hermannovou

Praha

Markéta Sluková a Barbora Hermannová opět v akci. Úspěšné plážové volejbalistky se rozhodly, že ve čtvrtek 17. listopadu podpoří celorepublikový den otevřených dveří pro děti a studenty „Zažij beachvolejbal“.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Markéta Sluková a Barbora Hermannová na tiskové konferenci.

Článek

V Praze, Pardubicích, Pelhřimově a v Plzni si děti budou moci vyzkoušet plážový volejbal, nebo se podívat, jak trénují české hvězdy. Účast na akci kromě Barbory Hermannové a Markéty Slukové přislíbily také další české reprezentantky Kristýna Kolocová s Michalou Kvapilovou, či talentovaní Ondřej Perušič a David Schweiner.

„Mám velkou radost z toho, že tato akce bude celorepubliková. Zapojila se do ní většina beachklubů, kde je přes zimu možnost hrát. Můžeme tak k plážovému volejbalu přilákat i děti z dalších měst než jen z Prahy,“ řekl na úvod tiskové konference Jan Herget, předseda České asociace beachvolejbalových klubů, která „Zažij beachvolejbal“ pořádá.

„Jsme rádi, že se hlavními ambasadorkami staly Markéta Sluková s Bárou Hermannovou. Během jednoho dne budou muset objet čtyři areály, kde předvedou svůj trénink, či předají vítězům turnajů medaile,“ prozradil dále Jan Herget s tím, že věří, že se z této akce stane tradice.

Sluková s Hermannovou jako motivace

A na nabitý den se už těší i úspěšné olympioničky. „Pro nás je to velká výzva. Myslím si, že takovéto projekty jsou krásné a napomáhají rozvoji beachvolejbalu. My se samozřejmě moc rády zúčastníme a pokusíme se děti co nejvíce namotivovat, aby věděly, že když se budou snažit, tak dveře do světa plážového volejbalu jsou otevřené pro všechny,“ prohlásila Markéta Sluková. A její slova potvrdila i Barbora Hermannová. „Jsem ráda, že se budeme moci dětem ukázat a udělat jim radost,“ uzavřela Hermannová.

Kromě možnosti zkusit si plážový volejbal a podívat se, jak trénují čeští reprezentanti, na návštěvníky čekají i autogramiády, turnaje a další zajímavosti i překvapení. Vstupné je zdarma.

Reklama