Hlavní obsah

Górnicza - Prostějov 3:1Volejbalistky Prostějova prohrály i v Polsku a v Lize mistryň končí

Dabrowa Górnicza

Volejbalistky Prostějova budou po osmi letech chybět v Lize mistryň. V sobotní odvetě kvalifikace prohrály s polským týmem Dabrowa Górnicza 1:3 po setech 19:25, 25:23, 19:25 a 24:26. Stejným výsledkem prohrál český mistr i první utkání na Hané, vyřazení v kvalifikaci pro něj znamená účast v osmifinále Poháru CEV.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Volejbalistky Prostějova (zleva) Barbora Gambová, Sulian Matienzová a Yeliz Basaová.

Článek

"Navzdory vyřazení jsme sehráli vyrovnanou partii. Bohužel jsme v závěru slibně rozehraného úvodního setu zcela propadli v koncovce. Soupeřkám jsme dovolili uhrát devět bodů za sebou. Nedařilo se nám blokovat rychlé akce protivníka," řekl ČTK trenér volejbalistek Prostějova Peter Goga.

Naděje na případný zlatý set vydržela Prostějovu jen do začátku třetího dějství. Po prohrané první sadě se hráčky Prostějova zlepšily a zvládly lépe koncovku druhého setu. V dobrém výkonu pokračovaly, v další sadě vedly ještě 10:8, ale soupeř šňůrou devíti bodů skóre otočil a rozhodl o svém postupu do základní části LM.

"Tento výpadek nás definitivně zlomil a už jsme se nevzpamatovali," dodal Goga. Prostějovské volejbalistky pak ještě zdramatizovaly čtvrtou sadu, ale nakonec ji nejtěsnějším poměrem prohrály.

Jednou z hlavních opor polského týmu byla česká volejbalistka Helena Horká, která odehrála první tři rozhodující sety a v nich si připsala 15 bodů. V prostějovském týmu si vedla nejlépe turecká univerzálka Yeliz Basaová se 17 body.

Kvalifikace volejbalové Ligy mistryň, odvetný zápas 3. kola:
Dabrowa Górnicza - Agel Prostějov 3:1 (19, -23, 19, 24).
Rozhodčí: Schimpl (SR), Medviď (Ukr.). Čas: 107 min. Diváci: 1300. První zápas 3:1, postoupila Dabrowa Górnicza.
Sestava a body Prostějova: Basaová 17, Emontsová 14, Frigová a Matientová po 11, Hindriksenová 3, Herelová 8, libero Kovářová - Rodriguezová 4, Trnková 3, Tinklová. Trenér: Goga.
Nejvíce bodů Górnicze: Ganszczyková 17, Horká a Kaliszuková po 15.

Reklama

Související témata: