Hlavní obsah

Kladenští volejbalisté si výhrou v Ostravě upevnili první místo

Ostrava

Kladenští volejbalisté zvítězili v dohrávce 7. kola extraligy v Ostravě 3:0 a vedou tabulku už o čtyři body. Ostrava, která mohla v případě výhry vystřídat soupeře v čele, zůstala čtvrtá.

Článek

Kladenští po úvodní porážce se Zlínem vyhráli pošesté za sebou a v této sérii ztratili jediný set. I dnes je skvěle dirigoval nizozemský nahrávač Daan van Haarlem a nad sítí vládly středočeské bloky. "Pokaždé, když nás domácí dotahovali, se nám podařilo odskočit," řekl České televizi kouč vítězů Milan Fortuník.

Trenér ostravského celku Zdeněk Šmejkal si postěžoval na slabší útok. "Nedokázali jsme ztrátovat z jednoduchých situací, ani na jedny ruce. Sami jsme se tím dostávali pod tlak," prohlásil Šmejkal.

Jedinou šanci na zvrat si domácí vypracovali v závěru třetí sady, kdy se dostali do vedení 23:22, ale poslední tři míče pak uhrál soupeř. "Jsem rád, že jsme tu koncovku zvládli, musím poděkovat mančaftu za super výkon. Nečekali jsme, že bychom mohli takhle porážet i nejsilnější soupeře," řekl kladenský smečař Tomáš Hýský, jenž si připsal 12 bodů.

Uniqa extraliga volejbalistů - 7. kolo:
Ostrava - Kladno 0:3 (-21, -16, -23)
Nejvíce bodů: Šmídl 15, Šulista 13, Kotas a Janků po 5 - Křesťan 14, Hýský 12, Hietanen 10.

Reklama

Související témata: