Hlavní obsah

Ústečtí volejbalisté se už chystají na baráž. Je nejvyšší čas zabrat, uvědomuje si trenér Brom

Ústí nad Labem

Slavná minulost, ale mrzutá současnost. Tak se dá v krátkosti vyjádřit proměna, jakou prošel mužský volejbal v Ústí nad Labem. Klub, který v letech 1995-1999 pod hlavičkou VK Setuza vyhrál třikrát extraligu a startoval v Lize mistrů, bude poněkolikáté v řadě zachraňovat extraligovou příslušnost v baráži.

Foto: Josef Pešout, Sport.cz

Petr Brom.

Článek

Těžký úkol zajistit pro Ústí setrvání v nejvyšší soutěži má na bedrech trenér Petr Brom. Je z historického hlediska nejúspěšnějším ze současných koučů v extralize, v níž získal několik titulů s Českými Budějovicemi a předtím i s Duklou Liberec, navíc má extraligové medaile i s dalšími týmy.

„Jako příprava na baráž nám slouží skupina o konečné umístění v extralize. Tři zápasy sehrajeme dobře, ale pak přijde propadák před domácím publikem. Nechápu to, musím se za hráče omluvit fanouškům," říká Brom, jenž přišel do Ústí před sezónou z Karlovarska.

„Pořád si něco říkáme, že se pokusíme nějakým způsobem udržet výkonnost, ale poslední selhání proti Zlínu bylo až přespříliš. Sezóna sice ještě nekončí, ovšem je nejvyšší čas zabrat," uvažuje zkušený kouč.

Přikryl: Ze dna jsme se nevyhrabali

Rozčarovaný je i generální manažer klubu a asistent trenéra Miroslav Přikryl. „První osmička v tabulce, která zaručuje účast v play off, nám záhy utekla. Propadli jsme se na poslední místo a už jsme se z něj nevyhrabali. Dopadlo to tedy úplně jinak, než jsme předpokládali. Sezóna měla pro nás neúspěšný průběh. Jsme z toho smutní," soukal ze sebe klubový šéf.

Přitom ambice byly mnohem vyšší. „Složili jsme oproti předešlému ročníku zcela nový celek i s novým trenérem. Věnovali jsme tomu energii, práci, a přesto na nás zbylo dno tabulky. Hráči měli plnit nějaké záměry a úkoly, což se nenaplnilo," uvědomuje si Přikryl.

V Ústí už vědí, na koho v baráži o účast v příštím ročníku narazí. „Soupeřem bude celek Turnova, který obstál ve finále první ligy proti Frýdku-Místku. Náš trenér ho už sledoval při jeho prvoligovém úspěchu. Za tamní družstvo nastupují například zkušení Vencovský a Fučík, kteří loni pomohli Dukle Liberec k mistrovskému titulu v extralize. Je tam i Starý z Benátek nad Jizerou a mladí kluci na hostování z Dukly Liberec," představuje ústecký manažer nadcházejícího protivníka.

Baráž se hraje se na tři vítězství, Ústí začíná doma 14. dubna, další zápas je na pořadu hned druhý den rovněž na jeho palubovce. Pak se série přesune na půdu soupeře. „Baráž je i o psychice, případně zranění, smůle, nebo i štěstí," zamýšlí se Přikryl.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.