Hlavní obsah

Basketbalistky KP Brno posílí pivotky Burgrová a Šujanová

Brno

Basketbalistky KP Brno posílí bývalé reprezentační pivotky Ilona Burgrová a Edita Šujanová. Obě byly členky českého výběru, který získal na mistrovství světa 2010 stříbrné medaile. Z Nymburka přichází křídelnice Monika Verlíková. Třetí tým uplynulého ligového ročníku povede nový trenér David Zdeněk, který vystřídal Mariana Svobodu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilona Burgrová (vpravo)

Článek

Třiatřicetiletá Burgrová ukončila po letošním mistrovství Evropy reprezentační kariéru a koncem června předčasně vypověděla smlouvu s USK Praha. "Naše nabídka s možností zahrát si Eurocup ji zaujala. Její příchod znamená značné posílení našeho kádru," řekl ČTK předseda brněnského klubu Richard Foltýn.

Burgrová kromě USK Praha působila v české lize v Trutnově a Hradci Králové, při studiích v Jižní Karolíně hrála univerzitní ligu NCAA a dvě sezony působila ve francouzském Bourges.

O rok mladší Šujanová se vrací do klubu po roční přestávce z tureckého klubu Adana. "Potvrdila jsem si, že mi více vyhovuje domácí prostředí. V Králově Poli jsem začínala kariéru, chci pomoci k co nejlepším výsledkům," uvedla Šujanová.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.