Hlavní obsah

I bez Vyorala a Palyzy chceme bojovat o medaile, avizuje děčínský manažer Houser

Děčín

Bez dvou klíčových hráčů, ale se stejnými ambicemi vstupují basketbalisté Děčína do nové sezóny. V ní obhajují stříbrné medaile v Kooperativa NBL a současně se chtějí prosadit i v mezinárodním turnaji Alpen Adria Cupu. „Věřím, že pořád máme konkurenceschopný kádr,“ říká generální manažer děčínského klubu Lukáš Houser v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Sport.cz

Ilustrační snímek.

Článek

Jak vnímáte odchody dvou hráčských opor z Děčína?

Tomáš Vyoral i Lukáš Palyza byli členy základní rotace sestavy. Vyoral využil možnost ve smlouvě, že může za určitých okolností odejít, což realizoval přestupem do mistrovského Nymburka. S Palyzou jsme se dohodli oboustranně, takže to nebylo překvapení. Když od nás odcházel, neměl ještě nové angažmá, ale četl jsem, že po účasti na mistrovství Evropy, kde byl s českou reprezentací, zamířil do Polska. Přivedli jsme jiné hráče a věřím, že i se stávajícím kádrem budeme konkurenceschopní.

Povedl se vám záměr s doplněním týmu?

Přichází mladý rozehrávač Lukáš Feštr s jiným stylem hry, než Vyoral. Nebude asi takovým lídrem, ale vycházíme z kolektivního pojetí.

Dobře se znáte s jeho otcem, bývalým hráčem a trenérem Ústí nad Labem Dominikem Feštrem.

Je pravdou, že já i náš trenér Pavel Budínský jsme s Feštrem starším působili jako hráči v jednom klubu, a tudíž Lukáše známe odmalička, ovšem při jeho přestupu z USK Praha do Děčína to roli nehrálo (úsměv).

A další příchody?

Talentovaný křídelní hráč Filip Halada startoval poslední tři roky ve slovenské lize, ale je to Čech. A nyní přišel mladý pivot Pavel Grunt z USK Praha.

Můžete představit soupeře Děčína v Alpen Adria Cupu?

Stejně jako loni máme ve skupině slovenské Komárno, které je obhájcem trofeje v tomto mezinárodním turnaji a vicemistrem Slovenska. Maďarský Körmend usiluje i o FIBA Cup a podle mých informací pracuje s rozpočtem, který je třiapůlkrát vyšší, než má Děčín. Takže tento celek vypadá hodně silně ekonomickými podmínkami i ambicemi. A pak je tam slovinský Šentjur.

Děčínský tým patří stabilně do české klubové špičky. Jaké máte plány pro nadcházející sezónu?

Zase chceme bojovat o medaile. Víme, že do toho hodlají promluvit i ostatní týmy, ale naše cíle se nemění. V praxi to znamená účast v ligovém semifinále. A k tomu postup ze skupiny v Alpen Adria Cupu.

Reklama

Související témata: