Hlavní obsah

Arrows snížili. V pátek se pokračuje

Ostrava

Po dvou těsných výhrách brněnských obhájců mistrovského titulu (3:2 a 3:2) se finálová série baseballové extraligy mezi Draky Brno a Arrows Ostrava v pondělí poprvé přesunula do Arrows Parku v Ostravě-Porubě, kde domácí zvítězili 6:5.

Foto: Sport.cz

Baseballisté Arrows Ostrava.

Článek

A naplněné ochozy znovu viděly nervydrásající podívanou. Hosté se v první směně dostali do vedení 2:0, které ale hráči Arrows v pátém hracím období smazali a doběhli si pro nadějný náskok 5:2. Jednadvacetinásobní mistři se ale nevzdali a v osmé směně dokázal Pavel Budský jediným zápasovým homerunem vyrovnat na 5:5. „Moc nám nepomohlo, že Brno vedlo v první směně dva nula, ale my jsme bojovníci a znovu jsme to ukázali. Dali jsme si hlavy dokupy a šli jsme do dalšího průběhu s vůlí to zvrátit. Tyhle zápasy, kdy se nám úplně nedaří, umíme hrát," řekl Jakub Kaplan, který domácí tým v páté směně nastartoval dvoubodovým odpalem. „Myslel jsem jenom na to, že chci poslat kluky z met domů. Myslím, že nás to nabudilo a dalo nám to sílu," pokračoval.

Rozhodla dohrávka deváté směny a povedený odpal Jakuba Malíka, po kterém domácí získali vítězný bod na 6:5. „Probíral jsem si předešlé nadhozy a původně jsem ani nechtěl pálit. Ale ve chvíli, kdy hodil, se to nějak seplo a když balón skočil, tak jsem věděl, že je to dobré," usmíval se Malík.

Série pokračuje v pátek 29. září od 19 hodin znovu v Ostravě čtvrtým zápasem. „Prohráváme 1:2 a musíme do toho dát zase všechno a bojovat. Pokud do toho dáme stejně jako ve třetím zápase, tak nevidím důvod, proč bychom neměli v sobotu v Brně hrát pátý rozhodující utkání," řekl Kaplan.

Třetí zápas finále baseballové extraligy:
Arrows Ostrava - Draci Brno 6:5, stav série: 1:2.
Čtvrtý zápas se hraje v pátek znovu v Ostravě.

Reklama

Související témata: