Hlavní obsah

Oživení v extralize! Liberecké volejbalistky překvapují všechny, patří k nejlepším

Liberec

Vítaným oživením extraligy volejbalistek je družstvo žen Dukly Liberec. Svým vstupem do soutěže v roli nově vzniklého týmu doplnilo počet účastníků na deset. A zatím se libereckým hráčkám pod vedením trenéra Josefa Smolky mladšího daří naplňovat předsezónní cíle. Tedy pohybovat se v horní části tabulky.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

„Za vedení klubu mohu říci, že jsme spokojeni. Patříme do přední skupiny, kam řadíme umístění do páté příčky. Negativní odhady, že bychom měli být dole, se naštěstí nepotvrzují. Získali jsme slušný počet bodů," říká manažer družstva žen Josef Jadrný.

Liberecké volejbalistky mají před sebou první vrchol sezóny. V sobotu 25. listopadu hostí mnohonásobného mistra České republiky, obhájce titulu a současného lídra VK Prostějov. „Tento celek je výkonnostně odskočený od ostatních a jede si v extralize svůj systém. Může pomýšlet na to, že by vyhrál všechny zápasy. Pokud jde o náš tým, chceme se proti Prostějovu vytáhnout. A odvést výkon, za jaký bychom se nemuseli stydět. Bereme to jako velkou výzvu. Kdybychom urvali vítězný set, nebo dva, bylo by to vynikající. Na zápas se v Liberci všichni těšíme," ujišťuje Jadrný, že pod Ještědem se na souboj s jasným favoritem extraligy pečlivě připravují.

„Trošku litujeme prvního zápas s KP Brno, kdy jsme zaplatili nováčkovskou daň. Přece jen jsme šli do soutěže úplně v jiné pozici než další družstva. Postupně si na ligu zvykáme. A věřím, že nebudeme jen zoufale bojovat o šesté místo, a usadíme se pro celou sezónu v už zmíněně první pětce v tabulce," uvažuje manažer.

Byť je ženský tým Dukly Liberec zbrusu novým prvkem v extralize, patří mu v ní pevné místo. „Přece jen Dukla Liberec znamená pojem v mužském volejbale, a je to kvalitní značka. Zastupujeme stejný klub v ženské složce a nesetkal jsem se s nějakou řevnivostí ze strany soupeřek. Hovořím s manažery a trenéry ostatních klubů, všichni nás vnímají s respektem," tvrdí Jadrný.

Reklama

Související témata: