Hlavní obsah

Házenkářky Mostu získaly po roční pauze Český pohár

Jindřichův Hradec

Házenkářky Mostu získaly po roční pauze Český pohár. Loni mistryně republiky ve finále nečekaně prohrály s Porubou, letos v Jindřichově Hradci porazily pražskou Slavii jednoznačně 35:26 a radovaly se ze čtvrtého pohárového triumfu. Třetí místo vybojovalo Veselí nad Moravou, porubské obhájkyně skončily po prohře 21:26 čtvrté.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Hráčky Mostu se radují z vítězství v poháru.

Článek

Finálový zápas se od počátku nesl v režii mosteckého týmu. Slávistky za ním v interligové tabulce zaostávají jen o bod, ale po úvodních deseti minutách pohárového finále už prohrávaly 2:7 a do poločasu dostaly dvacet gólů.

Naopak mostecká brankářka Dominika Müllnerová se i po změně stran blýskla několika skvělými zákroky a Most po pětigólové šňůře zvýšil na 27:16. Tím naděje Pražanek na obrat a zisk jubilejního desátého Českého poháru definitivně zhasly, slávistky už ve zbytku zápasu mohly bojovat jen o snížení rozdílu ve skóre.

Final Four Českého poháru házenkářek v Jindřichově Hradci:
Finále:
Baník Most - Slavia Praha 35:26 (20:12)
Nejvíce branek: Szarková 9/1, Jeřábková 7, Kovářová 6, Zachová a Maňáková po 4 - Galušková 8/6, Hudáková a M. Svobodová po 3, A. Novotná a Míšová obě 3/1. Rozhodčí: Pavlát, Točík. Sedmimetrové hody: 1/1 - 8/8. Vyloučení: 3:1. Diváci: 458.
O 3. místo:
Veselí nad Moravou - Sokol Poruba 26:21 (16:13)
Nejvíce branek: Šustková 6/1, Olšovská 5/1, K. Novotná a Soldánová po 4 - Rechtorisová 8, Desortová a Minarčíková po 3.

Reklama

Související témata: