Hlavní obsah

Házenkářky Slavie porazily Veselí a opět budou hrát o titul

Praha

Házenkářky pražské Slavie otočily semifinálovou sérii interligy s Veselím nad Moravou a po vítězství 2:1 postoupily do boje o český titul. Rozhodující třetí zápas dnes ve své hale vyhrály 24:19 a od neděle 13. května se rovněž v sérii na dvě výhry utkají s Mostem. Loni, předloni i v roce 2014 slávistky severočeskému klubu ve finále podlehly.

Foto: Zdeněk Koza

Ilustrační snímek

Článek

Veselí doma Slavii porazilo, ale v Praze se mu postupovou druhou výhru nepodařilo přidat. Pražanky v sobotu zvítězily o pět branek a dnes po povedeném nástupu vedly stejným rozdílem už v 18. minutě.

Veselské hráčky bojovaly, jedenáct minut před koncem hostující tým snížil na rozdíl jediné branky, ale pak Slavii pomohla brankářka Petra Kudláčková a domácí střelkyně zvýšily až na 22:18.

"Ve druhém poločase už to vypadalo, že je máme na lopatě, ale za stavu, kdy jsme vedli o šest branek, tak jsme najednou polevili v koncentraci v obraně, dostávali jsme jednoduché góly a najednou jsme měli problém. Ale naštěstí jsme zmobilizovali síly a utkání dotáhli do vítězného konce," uvedl trenér Slavie Richard Řezáč na klubovém webu.

Slávistky Eliška Jačková a Veronika Galušková se shodně trefily pětkrát, podle Řezáče ale utkání rozhodla brankářka Kudláčková. "Na tomto postu byl diametrální rozdíl. Dnes zase pochytala to, co jsme potřebovali, a tým držela nad vodou. Doufám, že takovou formu si přenese do finálových bojů," poznamenal Řezáč.

Most, který ovládl předchozích pět ročníků, v semifinále vyřadil Olomouc 2:0 na zápasy. Finále začne v Praze, druhý a případný třetí zápas by se hrál 19. a 20. května v Mostu.

Semifinále českého play off házenkářské interligy žen - 3. zápas:
Slavia Praha - Veselí nad Moravou 24:19 (14:10)
Nejvíce branek: Jačková 5, Galušková 5/1, Šetelíková 4 - Šustková 6, K. Novotná 5/2, Olšovská 4. Konečný stav série: 2:1.
O titul se Slavia utká s Mostem.

Reklama

Související témata: