Hlavní obsah

Florbalisty Vítkovic čeká na EP Wiler-Ersigen a dva kvalifikanti

PRAHA

Florbalisté Vítkovic se na říjnovém Evropském poháru v dánském Frederikshavnu utkají v základní skupině se švýcarským mistrovským klubem SV Wiler-Ersigen a dvěma týmy postupujícími z kvalifikace. Jedním z nich bude postupující ze silné trojky Tapanilan Erä z Finska, Tigers Langnau ze Švýcarska a český Tatran Střešovice. Tato kvalifikace se hraje od 21. do 23. srpna v Langnau.

Článek

Hráčky Tigers SJM, jak se nově jmenuje mistrovská Děkanka Praha, čekají švýcarské mistryně z UHC Dietlikon a rovněž dva celky z kvalifikace. Také narazí na jednoho ze zástupců z elitních zemí - Red Ants Rychenberg Winterthur ze Švýcarska, PSS Porvoo z Finska a JM Chodov, který má ale v této konkurenci jen malé naděje na postup. Kvalifikace je na programu od 28. do 30. srpna ve Winterthuru.

Turnaj se hraje od 14. do 18. října a poprvé se bude hrát v mužské kategorii bez švédského zástupce. Švédský mistr a obhájce triumfu v Evropském poháru AIK Stockholm se rozhodl do turnaje nepřihlásit, jelikož usoudil, že po něj není z finančního ani sportovního hlediska přínosem. Přímo se tak kvalifikoval do základní skupiny lotyšský celek CelTik/Lekrings. Do kvalifikace se švédské týmy nepřihlásily v mužské ani v ženské kategorii.

Složení skupin pro Evropský pohár (14.-18. října ve Frederikshavnu v Dánsku):
Muži:
Základní skupina A: SSV Helsinky, CelTik/Lekrings (Lot.), Rodovre FC (Dán.), Q2 (hůře postavený celek z kvalifikace Východ a Západ).
Základní skupina B: SV Wiler-Ersigen (Švýc.), Vítkovice, Q1 (lépe postavený celek z kvalifikace Východ a Západ), QA (kvalifikace zástupců silné čtyřky zemí).
Kvalifikace A (21.-23. srpna v Langnau):
Tapanilan Erä (Fin.), Tigers Langnau (Svýc.), Tatran Střešovice.
Kvalifikace Západ (19.-23. srpna v Leobenu v Rakousku):
Skupina A: HDM (Niz.), VSV-Unihockey (Rak.), London Vikings (Brit.), Speedhoc Brussels (Belg.).
Skupina B: CUF Leganés (Šp.), SSV Diamante Bozen (It.), UHC Sparkasse Weissenfels (Něm.), IFK Paris (Fr.).
Kvalifikace Východ (26.-30. srpna ve Valmieře v Lotyšsku):
Nižegoroděc (Rus.), FBC Trenčín, SK Jögeva Tähe (Est.), SZPK-Nokia (Maď.), Locomotive Kutaisi (Gruz.).
Ženy:
Základní skupina A: IKSU (Švéd.), SC Classic (Fin.), Frederikshavn Bulldogs (Dán.), Q2 (hůře postavený celek z kvalifikace Východ a Západ).
Základní skupina B: UHC Dietlikon (Švýc.), Tigers SJM, Q1 (lépe postavený celek z kvalifikace Východ a Západ), QA (kvalifikace zástupců silné čtyřky zemí).
Kvalifikace A (28.-30. srpna ve Winterthuru ve Švýcarsku):
Red Ants Rychenberg Winterthur (Švýc.), JM Chodov, PSS Porvoo (Fin.).
Kvalifikace Západ (19.-23. srpna v Leoben v Rakousku):
Mallos Hurricanes (Nor.), UA Sonics (Niz.), CUF Leganés (Šp.), SU Vídeň FV (Rak.).
Kvalifikace Východ (26.-30. srpna ve Valmieře v Lotyšsku):
Rubene (Lot.), Olimpia Osowa Gdaňsk (Pol.), Jäneda SHN (Est.), Phoenix Fireball SE (Maď.), Dragons Ružinov Bratislava, SC Colegi Batumi (Gruz.).

Reklama

Související témata: