Hlavní obsah

Florbalistky Tigers rozdrtily na EP Mallos a jsou v semifinále

FREDRIKSHAVN

Florbalistky Tigers SJM rozdrtily ve svém závěrečném vystoupení ve skupině B na Evropském poháru v dánském Frederikshavnu norský celek Mallos Hurricans 9:2 a zajistily si postup do semifinále. Čtyřmi góly se zaskvěla Anet Jarolímová, která stihla už do 15. minuty dovršit hattrick.

Článek

Duel Dietlikonu s dalším švýcarským týmem Red Ants Rychenberg Winterthur rozhodne, zda půjdou české mistryně z prvního či druhé místa. V boji o finále je v sobotu čeká švédský celek IKSU či SC Classic z Finska.

Jarolímová načala svůj střelecký den už po 41 vteřinách zápasu. Ve čtvrté minutě sice vyrovnala Naessová, ale dcera trenéra fotbalistů pražské Slavie Karla Jarolíma opět po přihrávkách Jílkové skórovala i v 11. a 15. minutě a získala vedení 3:1. Ještě do konce úvodního dějství zvýšily na rozdíl čtyř branek Margarita Kalecká a Jílková.

Ve druhé třetině zvýraznily náskok Billá, opět Jarolímová, která završila své střelecké představení ve 24. minutě, a Vrzalová. V 52. minutě sice zmírnila stav v přesilové hře Ruudová, ale poslední slovo měla za 46 vteřin Košturiaková. Tigers, bývalá Děkanka Praha, si zahrají semifinále Evropského poháru potřetí za sebou. V lednu 2008 skončily třetí a v říjnu pak čtvrté.

Evropský pohár florbalistek dánském Frederikshavnu:
Skupina B:
Tigers SJM - Mallos Hurricanes (Nor.) 9:2 (5:1, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Jarolímová (Jílková), 11. Jarolímová (Jílková), 15. Jarolímová (Jílková), 18. M. Kalecká, 19. Jílková (Šteglová), 24. Billá (Svobodová), 24. Jarolímová (M. Kalecká), 35. Vrzalová (Šteglová), 53. Košturiaková (Svobodová) - 4. Naessová (Nilsenová), 52. Ruudová. Rozhodčí: Kläsi, Baumgartner (oba Švýc.). Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Diváci: 40.
14:00 UHC Dietlikon Švýc.) - Red Ants Rychenberg (Švýc.).
Skupina A:
17:00 Frederikshavn Bulldogs (Dán.) - Rubene (Lot.),
20:00 IKSU (Švéd.) - SC Classic (Fin.).

Reklama