Hlavní obsah

Florbalistky Herbadent SJM rozdrtily na EP Frederikshavn 13:4

KOCENI

Florbalistky Herbadent SJM Praha 11 rozstřílely ve svém druhém vystoupení na Evropském poháru v lotyšském městě Koceni dánský celek Frederikshavn Bulldogs 13:4. Pět bodů za tři branky a dvě asistence si připsala Magdalena Šindelová, rovněž hattrick a k tomu jednu přihrávku zaznamenala Anet Jarolímová.

Foto: Sport.cz

Ilustrační snímek

Článek

Po úvodní porážce s Churem 2:4 a dnešním vítězství nad outsiderem základní skupiny B čeká ve čtvrtek české mistryně klíčový souboj o postup do semifinále proti švýcarskému Red Ants Rychenberg Winterthur. Ten prohrál s Churem 5:7, Herbadent tak k postupu do semifinále může uhrát proti Red Ants i remízu.

V úvodním dějství ještě držely Dánky s Pražankami krok. Na trefu Kořínkové odpověděla Dammová. Pak ale získaly dvoubrankový náskok Herbadentu Jarolímová s Billou, a když Di Nardoová v 18. minutě neproměnila trestné střílení, začal se rýsovat debakl Frederikshavnu.

Ve druhém dějství navýšily svěřenkyně trenérky Markéty Šteglové skóre už na 8:2, když Jarolímová dovršila hattrick. Pět branek si schoval český tým i na závěrečné dějství a Šindelová v něm nasbírala tři trefy v rozmezí necelých sedmi minut.

Nakonce má Herbadent o gól lepší skóre než Rychenberg, což mu dává výhodu do čtvrtečního duelu o postup. "Výši skóre jsme na poradě neřešily. Tam jsme se spíš připravovaly na to, že soupeř bude hrát ze zatažené obrany a počká si na brejky," řekla serveru zensky.florbal.cz Šindelová k duelu.

Evropský pohár ve florbalistek v Koceni (Lotyšsko):
Skupina B:
Herbadent SJM Praha 11 - Frederikshavn Bulldogs (Dán.) 13:4 (3:1, 5:1, 5:2) Branky: 13., 29. a 40. Jarolímová, 44., 47. a 50. Šindelová, 16. a 24. Billá, 5. Kořínková, 27. Sádková, 36. Šteglová, 46. Jílková, 53. Urbánková - 10. Dammová, 34. Kraghedeová, 46. Hansenová, 54. Groenbechová
Piranha Chur (Švýc.) - Red Ants Rychenberg Winterthur (Švýc.) 7:5 (3:1, 1:2, 3:2)

.

Reklama