Hlavní obsah

Ikeu při poznávání Ostravy vynechám, říká švédská posila florbalových Vítkovic

Ostrava

O dvě opory přišly na konci roku obhájkyně florbalového titulu z Vítkovic, vedení klubu ale za Denisu Ratajovou, která zamířila do finského SB-Pro a nové tváře švédského Linköpingu Veroniky Enenkelové získalo náhradu téměř okamžitě. Nejméně do konce sezóny posílila 1. SC Tempish Vítkovice 31letá Švédka Madeleine Elliläová. "Je to takový opožděný vánoční dárek pro naše příznivce,“ radoval se s podpisu smlouvy předseda klubu Tomáš Krásný.

Foto: Vlaďka Zoubková

Švédská florbalistka Madeleine Elliläová bude hrát ve Vítkovicích nejméně do konce sezóny.

Článek

Elliläová má titul z Finska, v minulé sezóně hrála nejvyšší soutěž ve Švédsku za Karlstad, nedohodla se ale na pokračování a tuto sezónu proto zahájila v prvoligovém Skoghalls. „Je to střelkyně, čekáme proto, že kromě svých zkušeností a herní kvality přinese spoustu gólů," naznačil svá očekávání kouč Jiří Velecký.

Elliläová je první Švédkou, která oblékne dres Vítkovic, a až se tak stane, bude švédská florbalistka historicky první hráčkou, která okusí nejvyšší soutěž takzvané velké čtyřky, do které patří Švédsko, Finsko, Švýcarsko a Česko. „Česká extraliga je pro mě novou výzvou. Vaši zemi téměř neznám, ale jsem moc zvědavá, na jaké úrovni se tady florbal hraje," svěřovala se po příletu do Ostravy florbalistka.

Pomůže i s mládeží

V Ostravě ale nechce jen hrát florbal. „Určitě vyrazím na hory, nebo poznat nějaké památky. Zapojím se i do trénování mladých florbalistů," naznačila Elliläová. Poznat chce i město, jednomu místu se ale ráda vyhne. „Do Ikey mě ale nedostanete. Tam jsem pracovala šest a půl roku, tudíž ji znám skrz naskrz," smála se blonďatá hráčka.

Do Vítkovic přichází s jasným cílem. „Vím, že je to jeden z nejlepších českých klubů, který má jen ty nejvyšší ambice. Jsem tady proto, abych holkám pomohla obhájit titul. Mám ráda tvrdou hru do těla, chci dávat góly a nesnáším porážky," představila se Elilläová.

Podle Krásného není Ellilä poslední Švédkou ve Vítkovicích. „Nechci, aby to znělo nabubřele, ale Česko je pro nás už malé. Chceme uspět na mezinárodním poli a takové hráčky potřebujeme," řekl Krásný.

Reklama

Související témata: