Hlavní obsah

Reprezentační nováček Daniš se vrací do FBC Ostrava

Ostrava

Letošní florbalová sezóna skončila před pár dny, nicméně florbalový tým FBC Ostrava už zbrojí na tu další. Po Martinu Ostřanském se ze Švýcarska do klubu vrací odchovanec Jan Daniš, jenž oblékal dres ostravského celku naposledy v sezóně 2012/2013.

Foto: Sport.cz

Český florbalový reprezentant Jan Daniš.

Článek

„Vracím se s obrovskou chutí do týmu, ve kterém jsem vyrůstal a kde to mám rád. V FBC jsem začínal s florbalem přibližně ve dvanácti letech a hrál jsem zde, s výjimkou půlročního působení v SSK Future Praha v roce 2012, až do mého odchodu do Švýcarska. Kluky jsem ale stále sledoval na internetu. Moc se těším, že si zase zahraji doma," svěřil se Daniš, jenž v této sezóně oblékal dres švýcarského prvoligového celku UHC Grünenmatt.

V cizině prožil povedenou sezónu a patřil k nejlepším Čechům v soutěži. Navrch přidal začátkem února i premiérové zápasy v české reprezentaci v přípravě proti mistrům světa z Finska. „Bylo to příjemné překvapení, vůbec jsem s tím nepočítal. Loni jsem ještě hrál druhou švýcarskou ligu, ze které nepřipadá v úvahu, abych byl povolaný do reprezentace," culil se Daniš.

Zkušený florbalista se do FBC vrací po čtyřech letech. „Přináším do mladého týmu zkušenosti, které jsem v cizině nasbíral. Troufám si říct, že jsem konečně dozrál. Těžko nyní předjímat, jaká sezóna nás čeká, nicméně bych rád znovu zažil něco podobného jako v roce 2011, kdy jsme došli až do finále. Sice jsme v pátém finále proti Tatranu Střešovice prohráli v prodloužení, ale ten rok jsme měli neskutečný kolektiv, na který nezapomenu," vzpomínal na působení v FBC Ostrava Daniš.

Reklama

Související témata: