Hlavní obsah

Finalista Australian Open Tsonga nepojede na olympijské hry

LONDÝN

Finalista Australian Open Jo-Wilfried Tsonga přijde o olympijské hry v Pekingu. Oznámila to V úterý Francouzská tenisová federace s tím, že třiadvacetiletý hráč stále rehabilituje po operaci kolena, kvůli níž zmeškal Roland Garros i Wimbledon.

Článek

"Po konzultaci s lékařem francouzského týmu Bernardem Montalvanem usoudil, že není připraven hrát na olympiádě," uvedl svaz v oficiálním prohlášení. Tsongu v mužské dvouhře nahradí krajan Michael Llodra, který by měl podle žebříčku právo na start na OH, ale zatím se na ně nedostal, protože byl až pátým Francouzem stojícím o účast na olympiádě. Nejlepší Francouz Richard Gasquet se startu v Pekingu vzdal.

Vedle Tsongy se odhlásil i Rakušan Stefan Koubek, kterého na OH zastoupí dosavadní první náhradník Chris Guccione z Austrálie. Český tenista Jiří Vaněk se posunul na pozici druhého náhradníka. Může jako druhý v pořadí zastoupit hráče ze země, jež nemá jiného tenistu s právem na přímý postup na základě žebříčku, kterého o účast připravila jen kvóta čtyř tenistů.

Reklama

Související témata: