Hlavní obsah

Ronaldinho může díky přestupu startovat na olympijských hrách

MILÁN

Přestup z Barcelony do AC Milán přinesl Brazilci Ronaldinhovi nejen novou sportovní výzvu, ale také šanci zahrát si na olympijských hrách v Pekingu. Katalánský klub ho totiž jako fotbalistu staršího 23 let odmítl na turnaj v Číně uvolnit, ale nový italský zaměstnavatel mu nebude dělat problémy.

Článek

Ronaldinho se na začátku července ocitl v nominaci brazilského trenéra Carlose Dungy pro olympijský turnaj a prohlásil, že by v Pekingu rád hrál. AC Milán to bude respektovat a do Pekingu ho pustí. "Kdyby už byl u Rossoneri, nenechali bychom ho odjet, ale bude náš až během týdne, takže ho na olympiádu pustíme," řekl výkonný ředitel klubu Adriano Galliani.

Milánský AC přitom v účasti v Pekingu zabránil další brazilské hvězdě Kaká, ale podle trenéra italského velkoklubu Carla Ancelottiho může osmadvacetiletému Ronaldinhovi olympiáda prospět. "Bude to pro něj šance najít formu. Až se vrátí, bude připravený a bude jen potřeba trocha času, aby se zapracoval do našeho systému," řekl na adresu dvojnásobného nejlepšího fotbalisty světa, který se v poslední sezoně trápil se zraněním i ztrátou formy.

Reklama

Související témata: