Hlavní obsah

Chybělo půl kola, litovali na olympijském velodromu čeští dráhaři

Peking

Dráhoví cyklisté Milan Kadlec (34) s Aloisem Kaňkovským (25) chtěli v bodovacím závodě dvojic zaútočit na olympijském velodromu na medaili a po čtvrtém bodovaném spurtu dostával jejich sen skutečně reálné kontury. Společně s Rusy a Kanaďany nastoupili k úniku a dojížděli peloton o kolo, což by jim při získání několika dalších bodů garantovalo medaili. Jenže česká dvojice únik nedotáhla a skončila až třináctá.

Článek

Nespokojenost  byla na Kadlecovi s Kaňkovském patrná. „Nechali jsme se unést a stanovenou taktiku nedodrželi, protože jsme začali závodit dřív, než jsme chtěli. Odjeli jsme s Rusy a Kanaďany, jenže oni s námi vydrbávali. Vezli se za námi v háku, nastupovali, nechávali nám díry, aby nakonec  ujeli,“ litoval Alois Kaňkovský zmařené šance.

Kadlec: Nastoupili, když jsem byl mrtvý

„Závod se lámal v úniku. Rusové a Kanaďané nastoupili těsně před mým střídáním, kdy je člověk mrtvý. Vznikla díra, kterou už jsme nedokázali zlikvidovat. Měli víc sil, protože před tím jsme únik táhli hlavně my,“ popsal rozhodující moment Milan Kadlec.

Rusové dojeli peloton o kolo a už si pozici pohlídali. „Balík se rozjel a my ho o kolo dojet nestihli, jako se to povedlo jim. Měli jsme krizi, zahltili se v momentě, kdy se začalo závodit a bylo zle. Chybělo nám snad půl kola a skončili jsme jinde,“ nabídl neuskutečněnou vizi Kaňkovský.

Sázka na jázdu vabank nevyšla

„Kdybychom společně s Rusy dotáhli balík, zvedlo by nám to morálku. Pak už by stačilo situaci pouze hlídat a odpočinout si na sprinty. Přehled o vývoji  závodu jsme měli z výsledkové tabule i od trenéra perfektní. A když jsme se střídali, řekli jsme si základní informace. Bohužel už to bylo k ničemu,“ povzdechl si Kadlec.

"Zkusili jsme to, jeli vabank a nevyšlo to. Když únik nedotáhnete, stojí to strašně sil a zopakovat něco takového podruhé, je téměř nemožné. My jsme na to už síly neměli,“ svěřoval se smutně Kadlec, jemuž nevyšla na pekingském oválu po bodovačce jednotlivců ani bodovačka dvojic, v níž tolik věřil v úspěch.

Reklama